Domènec Torrent poskytol rozhovor, v ktorom porozprával aj o spolupráci s Leom Messim. Bývalý asistent Pepa Guardiolu zdôraznil, aký je podľa neho kapitán Barcelony úžasný futbalista.

"Pep v zápase proti Realu poslal Messiho na post falošnej deviatky. Bolo to jeho rozhodnutie, ja som mu predstavil len report o Los Blancos. Guardiola sa v tejto veci rýchlo utvrdil, Leovi sa tento nápad páčil, ja som však mal pochybnosti či práve tento zápas bol vhodný na experimenty. Skončilo sa to však tým, že Messi strelil 2 góly a na jeden prihral. Po celý ten čas mám dojem, že genialita Argentínca stále nie je dostatočne ocenená."

"Pokiaľ ide o presing, ak Pep zaviedol nejaké zmeny, Leovi to nemusel dvakrát opakovať. Možno občas pôsobí klamlivým dojmom, ale v skutočnosti veľmi tvrdo pracuje v obrane. Trénovať s ním je skvelé, je to mimoriadne inteligentný hráč."

"Podobne inteligentný je David Silva. Je šampión, futbalista so skvelými schopnosťami, je ako z inej dimenzie. Aj on dokáže brániť, dokáže hrať v druhej línii pri priestorovom presingu. Ak je potrebné niekoho pokryť, nezáleží na tom, že protihráč má dva metre, David ho napriek tomu nikdy neopustí."

"Phila Fodena sme si všimli, keď mal 16 rokov. K tréningu s prvým tímom sa pripojilo 6 či 7 juniorov. Pep, ktorý má dobrý inštinkt, ukázal na Phila už na druhý deň a povedal, že ten chalan je najlepší. V tak mladom veku hral, ako by vôbec nebol pod tlakom. Pokiaľ ide o psychiku, je to veľmi výnimočný futbalista. Zároveň má veľké sympatie k The Citizens."

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-06-08 17:27:42
'Barcelona nikdy nemela zajem o Donnarummu, jen chtela umele navysit cenu pro PSG a zaroven ucelit dobre vztahy s Raiolou." Tak tohle jestli je pravda... mistrovsky tah :D
2021-06-09 06:46:25
Už odkedy PSG zlanárili Neymara, tak voči PSG mám obrovský odpor. Už len keď počujem PSG tak se mi chce blejt. Od toho dňa sa PSG stal úhlavný nepriateľ Barce a povedal by som že oveľa väčší ako Real, pretože PSG hrá vo francúzskej lige veľké hovno a rovnako v LM aj keď ak sa pozrieme na ceny hráčov, ktorých nakúpili a ich platy, tak nebyť toho hajzla ich murína prezidenta, tak by nemali ani na platy hráčov. Ale bohužiaľ futbal sa stal pračkou na pranie špinavých peňazí a tou najväčšou je práčka Made in PSG.