Madridský denník AS informuje, že Gerard Piqué je pripravený s klubom opäť sadnúť za rokovací stôl za účelom úpravy aktuálneho kontraktu. Piqué chce týmto krokom dosiahnuť to, aby mohol zostať v Barcelone aj v budúcej sezóne. Katalánec sa s Joan Laportom porozprával aj na tému súčasnej situácie v tíme.

Laporta sa mal s obrancom stretnúť pred pár dňami. Prezident s Piquém hovoril aj o jeho ďalšej budúcnosti. AS tvrdí, že 34-ročný stopér plne chápe finančnú situáciu, do ktorej sa klub dostal pričinením pandémie koronavírusu. Piqué je na základe týchto informácií pripravený znížiť si svoju výplatu. Aktuálne mu ročne prislúcha 16 miliónov eur brutto. Obrancovi by sa významná časť fixnej zložky premietla do variabilnej časti, ktorú by zinkasoval v závislosti od splnenia konkrétnych cieľov. Denník sumarizuje, že stopér môže byť v tomto smere príkladom pre ostatných dôležitých hráčov v prvom tíme, aby aj oni súhlasili s úpravou kontraktu. Piqué by tým pádom mal zostať v klube a ten verí, že podobnú dohodu dosiahne s Jordim Albom a Sergiom Busquetsom. Inak vyzerá situácia Sergiho Roberta, ktorý môže byť predaný.

AS ďalej informuje, že stretnutie Laportu s Piquém sa okrem iného týkalo aj situácie v prvom tíme. Prezident chcel vedieť, prečo mužstvo zaznamenalo tak nešťastnú koncovku uplynulej sezóny. Okrem toho ho zaujímal názor šatne na trénera Ronalda Koemana. Laporta s Piquém diskutoval aj o mimo športových témach, napríklad o lekárskej službe FC Barcelona, ktora bola v posledných mesiacoch spochybňovaná. Prezident mal veľký záujem poznať problémy tímu z perspektívy jedného z kapitánov.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-06-09 13:07:11
Nechápem, prečo ho každý vyhadzuje z klubu. Pravý srdciar a za mňa by mal byť druhý kapitán ešte pred Busim.
Osobne mi tam nevadí ak si zníži plat a môže ´´učiť´´ mladých, len otázne je ako to chce Laporta poskladať so stopérmi.
Araujo-de Ligt/Laporte-Pique-Garcia-Mingueza? 5 stopérov môže byť už veľa ak chceme hrať len na dvoch, ale ak ostaneme pri formácii s 3 stopérmi, tak to môže byť v pohode.
2021-06-09 13:33:10
Piqué by nikam odcházet neměl. Nemůžeme obranu postavit jenom na mladých a Lengletovi. Zkušenej harcovník je potřeba, i kdyby třeba neměl hrát a jen předávat zkušenosti a radit...