Víctor Font, bývalý kandidát na prezidenta FC Barcelona v rozhovore s Gerardom Romerom prezradil niekoľko podrobností týkajúcich sa plánov s kádrom Blaugranas, aké pripravil spoločne s Xavim Hernándezom. Katalánsky denník Sport predstavil výroky Víctora Fonta na danú tému.

Prvým krokom spomínanej dvojice mal byť rozhovor s Leom Messi, aby mu bol vysvetlený športový projekt. V klube by okrem toho mohlo zostať niekoľko veteránov, medzi nimi aj Griezmann, hoci Font by rozhodovanie prenechal na športové riaditeľstvo v súlade s jeho prerozdelením kompetencií: "To by zostalo v rukách športového riaditeľstva. Je pravda, že je potrebné hľadať možnosti na predaj niektorých hráčov a znížiť rozpočet na platy. Xavi počítal s Piquém, Albom, Busquetsom a Sergim Robertom. Týchto hráčov chcel obklopiť mladými hráčmi a aj novými posilami," povedal Font.

Pokiaľ ide o posily, nie všetci hráči, o ktorých médiá v posledných dňoch píšu, sa nachádzali v plánoch športového riaditeľstva Fonta: "Mali sme navrhnutý káder a ani Depay či Wijnaldum sa v týchto plánoch nenachádzali. Súčasťou plánu bol Kun. Nadviazali sme kontakt, existoval tu vzťah a on tiež vedel o nutnosti znížiť svoje nároky. Aj Éric bol súčasťou projektu. Veľmi sme sa v ňom spoliehali na odchovancov, chceli sme vsadiť na takých hráčov ako Puig. Tých transferov, ktoré sme chceli uskutočniť, bolo trochu viac. Jedným z nich mal byť ľavý obranca, ale ako sme vysvetlili, prestupy ako Håland a Mbappé boli nemožné," uviedol.

Zaujímavosťou je, že Font vysvetlil, že pre Xaviho bola veľmi dôležitým aspektom kondičná príprava mužstva: "Xavi sa zameral na vedenie a presviedčanie hráčov. Chcel mať kondične dobre pripravených hráčov a tí hráči, ktorí by neboli schopní hrať presing, tak by nehrali vôbec a to bez ohľadu na ich meno. Uskutočniť veľké prestupy nebolo možné, takže plán bol založený na tom, aby sme skúsených hráčov doplnili o mladých. Kondičná príprava a meritokracia s futbalovým konceptom cruffizmu," dodal bývalý kandidát na prezidenta FC Barcelona.

zdroj: sport.es Gerard Romero
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-06-09 19:37:17
Roberto v chranenej stvorke Xaviho sa mi nejako nepozdava...
2021-06-09 20:12:20
Xavi chtěl Roberta a stavit kolem něho? A ven. Snad si někdo uvědomí, že Koeman momentálně je ještě pro tento rok potřebný trenér. Xavi ano, ale až skončí kamarádi v Barce. Pro dobro všech.