Médiá síce informovali o tom, že Leo Messi vraj súhlasil s podmienkami novej zmluvy od Barcelony, no iné médiá tvrdia, že zatiaľ žiadnu ponuku nedostal aj formálne. Teraz sa čaká na to, kým Katalánci vypracujú ponuku aj na papier a zašlú ju Messimu.

Rokovania teda prebiehajú, ale Argentínec formálne žiadnu ponuku zmluvy nedostal. Pritom o 20 dní sa stane voľným hráčom. Joan Laporta má jasno v tom, akú ponuku môže pre Argentínca zostaviť, ale kapitán prvého tímu na to čaká už dlhé týždne.

Médiá tvrdia, že Laporta chce Messimu ponúknuť zmluvu na 2 roky s platom 50 miliónov eur brutto za sezónu, čo je polovica z toho, čo Messi zarába teraz. Následne je ponuka rozšírená o vzájomnú spoluprácu na ďalších 10 rokov - Messi by mal plniť úlohu ambasádora klubu a ročne by si tak mohol zarobiť približne 10 miliónov eur.

Prezident podmienky novej zmluvy predstavil Messiho otcovi, ale na papieri sa zatiaľ formálne nič neobjavilo. Do konca súčasného kontraktu pritom zostávajú už len 3 týždne a Messi sa k podpisu zmluvy vôbec nepriblížil. V každom prípade je jasné, že kapitán Barcelony chce mať k dispozícii káder, s ktorým bude môcť reálne bojovať o titul v Lige Majstrov aj v La Lige. V súčasnosti ho stále nemá a finančný stav v klube dáva tušiť, že veľké prestupy počas leta nemôžeme očakávať.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-06-10 13:21:48
Nie vsetko su prachy,mal by suhlasit so znizenim...moze byt rad,ze bude hrat s takymi hracmi ako je Pedri,Fati,Aguero...?
Erikseman Premium
2021-06-10 15:24:09
Neviem no, ale mne sa to ze Leo bude dostávať 10 miliónov ročne aj keď už za nás nebude hrať, nepáči. Viem ze ho musia aj nejako finančne presvedčiť, ale Leovi ide hlavne o projekt.