Madridský denník AS informuje, že Merih Demiral z Juventusu je jedným z favoritov športového riaditeľstva FC Barcelona na posilnenie defenzívy prvého tímu.

Športové vedenie a Ronald Koeman údajne dostali veľmi dobré reporty na tému tureckého stopéra a ak v tejto formácii počas leta dôjde k zmenám, práve Demiral bude mať veľké šance obliecť na seba dres Blaugranas. AS v každom prípade tvrdí, že kúpa stopéra v súčasnosti nie je pre Barcelonu prioritou, pretože holandský tréner sa môže spoľahnúť na Piquého, Arauja či Garcíu (nie sú na predaj) a tiež na Umtitiho s Lengletom (táto dvojica nemá v klube istú budúcnosť). Šancu do hry môže dostať aj Oscar Mingueza.

Situácia v prípade Umtitiho je už dlhodobo zložitá a forma Lengleta bola v uplynulej sezóne nevyrovnaná. Z tohto dôvodu nie je vylúčené, že Barcelona okrem Garcíu kúpi do defenzívy ešte jedného zadáka. Katalánci dôverujú viac Lengletovi ako Umtitimu, ale ani ten nemá na Camp Nou nič isté a môže byť zatiahnutý do nejakej výmennej operácie. V tomto kontexte sa hovorí napríklad o Pellegrinim.

Demiral bol v poslednom ročníku štvrtým stopérom Juventusu za Chiellinim, Bonuccim a De Ligtom. Turek nie je spokojný s touto situáciou a jeho transfer by nebol veľmi nákladný. Stopér vie zahrať aj na krajoch obrany, takže by mohol byť náhradníkom Jordiho Albu. A práve túto pozíciu sa Katalánci snažia obsadiť, takže s príchodom Demirala by zabili dve muchy jednou ranou.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-06-11 07:35:55
To už radšej nech ostane Clement….
2021-06-11 08:21:25
Ja dúfam že keď budeme chcieť kúpiť stopéra, bude to jeden z štvorice De Ligt, Kounde, Laporte, Škriniar. Demiral je absolútny priemer. Takisto sa mi nepáči Paul, ktorý vie veľakrát v zápase pekne zazmätkovať.