Barcelona zatiaľ oficiálne nepotvrdila, že prepustila trénera Barcelony B Garcíu Pimientu, ale všetko nasvedčuje tomu, že sa tak stalo a médiá záležitosť považujú za hotovú vec. Katalánsky denník Sport informoval o troch hlavných dôvodoch, prečo bol García Pimienta vyhodený.

García Pimienta už plánoval nasledujúcu sezónu, takže jeho prepustenie je veľkým prekvapením pre mnohých. Príčiny sú tri: športová, finančná a štrukturálna. Tréner odvádzal v rezerve vždy dobrú prácu, ale v dvoch prípadoch sa mu nepodarilo postúpiť do Segunda División A. Tento rok sa v play-off ukázala lepšia UCAM Murcía a pred rokom to bol Sabadell. Barcelona B má najvyšší rozpočet vo svojej lige a preto sa od nej očakával postup. Cieľom tímu je nielen výchova hráčov do prvého tímu, ale aj dosahovanie športových výsledkov.

Klub sa v súčasnosti nachádza vo veľmi zlej finančnej situácii a plat Garcíu Pimientu bol vzhľadom na jeho pozíciu veľmi vysoký. Zodpovedá skôr zárobkom trénerov zo Segunda División A a nie B. Ide teda o istý druh znižovania nákladov. Na druhej strane musí Barcelona vyplatiť už bývalému trénerovi rezervy odškodné, pretože mal ešte jeden rok platnú zmluvu. Na začiatku sa hovorilo o sume na úrovni 1 milióna eur, ale zrejme to bude nižšia suma.

Tretím dôvodom, prečo bol Pimi prepustený, sú veľké zmeny naplánované v mládežníckom futbale Barcelony. Okrem Garcíu Pimientu bude prepustený aj Aureli Altimira či Alex García a budúcnosť Jordiho Rouru je vo hviezdach.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-06-11 14:35:14
Caute

Mam otazku , kde najdem program predsezony ?
Zaujima ma ci v auguste hraju nejaky zapas v barcelone ,nejaky pripravny ci gamper alebo neco take

Diki za info borci
2021-06-11 14:42:38
Zrejme aj upratovačky na Camp Nou nezarábajú pod pol milióna euro za rok.