FC Barcelona musí zvážiť, ktorých obrancov si ponechá do budúcej sezóny. Madridský denník AS tvrdí, že Čierny Peter zostal v rukách Samuela Umtitiho a Clementa Lengleta. Predať ich však nebude vôbec jednoduché. Ronald Koeman v každom prípade nepočíta ani s jedným z nich.

Najviac znepokojuje situácia Samuela Umtitiho. Všetci súhlasia s tým, že Francúz by mal opustiť klub už počas tohto leta a to nielen kvôli jeho vysokému platu na úrovni 12 miliónov eur ročne v hrubom. Neuspokojivé sú predovšetkým jeho výkony na ihrisku a zabudnúť nemôžeme ani na nepríjemné zranenia v posledných sezónach. Problém však bude nájsť mu nového zamestnávateľa, ktorý bude ochotný za hráča zaplatiť aspoň niečo. Jeho súčasná hodnota je podľa portálu Transfermarkt sotva 10 miliónov eur. Barcelona každopádne plánuje ultimátum - jeho agentom chce oznámiť, že Umtiti musí odísť z klubu alebo bude vyradený z prvého tímu.

Zdravotný stav francúzskeho stopéra nedávno riešili francúzske média. Tie tvrdia, že Umtiti odohral šampionát 2018 zranený, kvôli čomu ohrozil celú svoju kariéru. O rok neskôr priznal, že zariskoval, ale vtedajší lekár francúzskej reprezentácie tieto tvrdenia dementoval, keď v rozhovore pre BeIN Sports povedal: "Aby som bol úprimný, v jeho prípade sme nič neobetovali. Nepovedali sme, že sa dostaneme do finále a potom máš po kariére... Necítili sme, že riskujeme jeho budúcnosť. Jeho problém má riešenie, stále hrá futbal. Po šampionáte boli prijaté lekárskeho rozhodnutia, ktoré nezáviseli od nás," povedal.

V trochu inej situácii je Clement Lenglet, ktorý vlani predĺžil zmluvu do roku 2026. Stopér verejne vyhlásil, že chce zostať v klube, ale uvedomuje si, že Barcelona pracuje na jeho prestupe. Ak na Majstrovstvách Európy podá dobré výkony, bude možné ho predať za rozumnú čiastku. AS v každom prípade píše, že ak by stopér nakoniec zostal na Camp Nou, klub by nepristúpil k tak drastickému riešeniu ako v prípade Umtitiho, pretože Koeman verí, že v niektorých zápasoch Lengleta využije. V tejto chvíli je v kádri Blaugranas až 6 stopérov. Zaujímavé je, že len dvaja sú ľaváci a obaja môžu odísť.

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-06-11 20:41:59
No hurá. Za Lengleta by sme niečo dostať mohli, on predtým mizerne nehrsl. Umtiti zadarmo a ešte mu platiť.
2021-06-11 22:36:47
Nejak nam to s tou stavkou na Francuzov nevyslo: Mathieu, Umtiti, Digne, Dembele, Lenglet, Todibo ci Griezmann. A pritom vsetky tie mena mi v case prestupu prisli ako zachrana.