Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Ronald Koeman by chcel do kádra získať ďalšieho záložníka, keďže Georginio Wijnaldum dal prednosť PSG. Holanďan považuje posilnenie stredu poľa za veľmi dôležitý aspekt prípravy na budúcu sezónu.

Podľa Mundo Deportivo žiada tréner prvého tímu vedenie Barcelony o záložníka s charakteristikou akú má Wijnaldum - silného s výbornou výdržou, ktorý dokázal nabiehať aj do pokutového územia súpera. Samozrejme, že takýto hráč by musel spĺňať aj iné kritéria ako dobrá technika, aby mohol zabezpečiť plynulé vyvážanie lopty či prostredníctvom prihrávok alebo pohybu s loptou. Kľúčový však bude kondičný aspekt, aby záložník mohol vytvárať aktívny presing, dokázal rýchlo prerušiť akcie súpera a predviesť sa v individuálnych súbojoch.

Koeman má v záložnej formácii v súčasnosti k dispozícii Busquetsa, De Jonga, Puiga, Moribu, Pjanića, Fernandesa, Coutinha, ale aj Carlesa Aleñu, ktorý sa vracia z hosťovania. Poslední štyria menovaní pravdepodobne odídu z klubu a holandský tréner by chcel stred poľa vystužiť záložníkom s inou charakteristikou. Busquets je pre Barcelonu naďalej mimoriadne cenným hráčom, ale je už starší, nemôže hrať tak veľa ako predtým a v tíme nemá prirodzeného náhradníka. Pjanić si dôveru Koemana nezískal a Barcelona ho počas leta zrejme predá. De Jong má isté miesto v strede poľa, hoci môže hrávať aj ako stopér a predstaviť si základnú zostavu bez Pedriho je rovnako ťažké. Aj tento mladík však potrebuje častejšie odpočinok.

Záložníkom, ktorý má k charakteristike Wijnalduma najbližšie, je Ilaix Moriba. Barcelona sa pokúša predĺžiť s ním spoluprácu, ktorá končí už o rok. Koeman mu otvoril dvere do prvého tímu, ale zjavne o jeho kvalitách nie je presvedčený na 100%, keď od klubu žiada príchod ďalšieho stredopoliara. Riqui Puig má síce podporu zo strany vedenia klubu, ale ide o hráča s iným profilom. Nie je jasné, akú úlohu budú zohrávať Sergi Roberto a Coutinho, či odídu alebo nie a zároveň je otázne, či sa Alex Collado a Nico González dostanú do prvého tímu. V súčasnosti Ronald Koeman zaujal jasné stanovisko, že mužstvo musí posilniť o kvalitný stredopoliar.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
kluc Premium
2021-06-14 15:23:25
Nemyslím si že neni si istý Moribovymi kvalitami ale je mladucky, musí sa ešte veľa učiť a prvá voľba na striedanie by mal byť niekto ostrieľaný, keď už v základe hra 18 ročný chlapec...