V Barcelone dôjde počas tohto leta k mnohým zmenám. Týkajú sa všetkých športových sekcií, ako hráčov, tak aj trénerských štábov. S klubom sa už rozlúčili García Pimienta či Alex García. Katalánsky denník Sport v každom prípade tvrdí, že tieto rozhodnutia sa nepozdávajú najdôležitejším hráčom prvého tímu.

Mnohí hráči pozitívne hodnotili prácu trénera Barcelony B a šéfa skautingu v klube. Časť týchto hráčov sa s nimi poznala ešte z čias, keď hrávali v mládežníckych tímoch. Rozhodnutie o prepustení tejto dvojice bolo veľmi prekvapivé, pretože ešte pred pár dňami ich klub ubezpečoval, že zostanú na svojich pozíciách. Hráči sa o prepustení Pimientu a Garcíu dozvedeli až z médií, pretože nevedeli, že klub takéto zmeny plánuje.

Sport v každom prípade ubezpečuje, že hráči chápu, že tieto rozhodnutia sú patria klubu a musia ich rešpektovať. Aj napriek tomu ich považujú za chybné, pretože Pimienta a García poznali klub výborne a majú na konte množstvo úspechov. O ich zásluhách svedčia najmä odchovanci pôsobiaci v prvom tíme. V súčasnosti nie je jasné, kto sa stane trénerom rezervy a ani to, ako sa bude vyvíjať kariéra Garcíu Pimientu. Záujemcov o jeho služby je v každom prípade veľmi veľa.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-06-14 19:44:11
Nam a Laportovi se zas nelibi vykony prvniho tymu. Prvne zacnete neco hrat a pak si teprve muzete otevrit pusy. Do te doby drzte hubu a krok.
2021-06-14 19:55:20
Gratulace SK týmu k vítězství nad Polskem. Byl to úspěšný den :D Ten gól z půlky Schicka, to byla lahůdka .