Vo včerajšom zápase Majstrovstiev sveta medzi Holandskom a Ukrajinou podal Frenkie de Jong výborný výkon.

Záložník Barcelony zaznamenal 92% úspešnosť prihrávok, nabehal 8,6 kilometra, zaznamenal 92 presných prihrávok, získal 2 lopty, vyhral 2 vzdušné súboje, do štatistík si pripísal aj 5 vydarených driblingov zo 6. pokusov - je to len časť štatistík, ktorými sa môže mladý stredopoliar pochváliť po svojom debute na európskom šampionáte. Jediné, čo mu v zápase chýbalo, bola väčšia odvaha v ofenzíve, pretože na bránku nevyslal ani jednu strelu.

De Jong patrí najobľúbenejších a najuznávanejších futbalistov v Holandsku. Včerajší zápas proti Ukrajine sledovalo 16 000 fanúšikov priamo z tribún. Frenkie v kádri Oranjes zohráva podobnú úlohu ako v Barcelone. Patrí medzi troch stredopoliarov v rozostavení 5-3-2. Jeho spoluhráčmi v strede poľa sú Marten de Roon a Georginio Wijnaldum, čiže fyzickí hráči.

Záložník po zápase priznal, že víťazstvo sa nerodilo ľahko: "Keď Ukrajina vyrovnala, pozastavil som sa nad tým, či sa nám podarí vyhrať. Našťastie Dumfries strelil gól na 3:2. Víťazstvo sme si zaslúžili. Myslím si, že sme boli lepší," komentoval De Jong a dodal, že po zápase sa cítil unavený, ale poprel, že by ho trápili kŕče. Je však pravdou, že zo všetkých hráčov Holandska na šampionáte je práve De Jong tým, kto v uplynulej sezóne odohral najviac minút (4492).

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-06-14 20:12:28
Ustrážili sme najlepšieho snipera na svete. Dnes večer budú Poliaci na mape hľadať, kdeže je to Slovensko.
2021-06-14 20:19:59
Paráda. Ale na EURO Fantasy som mal od neho iba 3 body :DD