Sevilla - Tréner La Roja Luis Enrique nebol zápase so Švédskom veľmi nadšený. Jeho zverenci vstúpila do turnaja EURO2020 len bezgólovou remízou, hoci v zápase proti Švédsku boli lepším tímom. Svoju územnú prevahu v každom prípade nedokázali pretaviť v lepší výsledok.

Španieli mali vo svojom úvodnom zápase skupiny E až 75% držanie lopty a na bránku Olsena vyslali dovedna 14 striel, z toho 5 smerovalo do priestoru bránky. Neujal sa však ani jeden pokus. Podľa trénera domáceho tímu je konečný rezultát nespravodlivý: "Boli sme lepší ako súper, ktorý sa rozhodol brániť a brániť a bol nebezpečný po dlhých loptách a nemal ďaleko k víťazstvu. Je to neférové, cítim sa zle kvôli hráčom aj fanúšikom, ale neprestaneme sa snažiť," uviedol Luis Enrique na tlačovej konferencii na zápase so Švédskom.

Zverencov Luisa Enriqueho však trápi koncovka už dlhšie, nie je to len otázka včerajšieho zápasu na európskom šampionáte: "Vždy je to rovnaké. Ak neskórujete, pýtajú sa vás, či máte obavy a keď inkasujete, je to rovnaké. Snažíme sa vytvárať si šance, ale nezakončili sme ich. Tento typ zápasov sme s veľkou smolu aj prehrali," uviedol a poukázal na stav trávnika: "Trávnik veľmi nepomohol, hráči sa na stav stážovali v šatni. Potrebujeme mať lepšie podmienky, ale nie je to výhovorka," povedal.

Luis Enrique sa v každom prípade zastal Álvara Moratu, na ktorého fanúšikovia v priebehu zápasu pískali: "Videl som ako mu tlieskali, sústredím sa na to. Ako tréner musím chrániť množstvo vecí. Álvaro je v dobrý v útoku aj v obrane a musí hrať s týmto hendikepom. Viac sa mi páčil potlesk, ale má osobnosť a zvykne si na to," uzavrel Lucho.

zdroj: euroligy.sk
zoto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2021-06-15 07:43:07
Tak Ako Barca proti slabým tímom
2021-06-15 08:32:51
Môj dedo kedysi hovoril : ak nedáš gól, nemôžeš vyhrať...A stažovať sa na trávnik ? smiešne...