Madridský denník Marca informuje, že Riqui Puig počas tohto leta z Barcelony neodíde a zostane v prvom tíme aj v nasledujúcej sezóne. Mladý záložník bude mať ďalšiu šancu presvedčiť Ronalda Koemana o svojich kvalitách.

Denník tvrdí, že Puig chce zostať v Barcelone aj napriek tomu, že v uplynulom ročníku mal len málo šancí ukázať sa na trávniku. Odohral síce 24 zápasov, ale na ihrisku strávil dovedna len 561 minút. Už niekoľko týždňov sa v každom prípade hovorilo o tom, že Joan Laporta chce hráčovi zabezpečiť viac hracieho času. Prípadný odchod Koemana po sezóne mohol situáciu Puiga značne vylepšiť, ale Holanďan si trénerskú stoličku nakoniec udržal. Niektoré médiá dokonca tvrdili, že Laporta Koemana vyzval, aby odchovancovi La Masie doprial viac šancí.

Ako informuje Marca, nakoniec ako vedenie klubu, tak aj Ronald Koeman potvrdili zotrvanie mladého záložníka na Camp Nou. Tréner dá 21-ročnému stredopoliarovi ďalšiu šancu, hoci v predchádzajúcej sezóne na rovinu hovoril o tom, že by mal odísť na hosťovanie a dokonca spochybňoval aj prístup Puiga na tréningoch. Teraz sa však Puig opäť zapojí do boja o miesto v zostave.

Je v každom prípade jasné, že to nebude mať jednoduché, hoci všetko závisí od situácii v kádri Blaugranas. V súčasnosti je ťažké spochybniť pozíciu Sergia Busquetsa a Frenkieho de Jonga, rovnako aj Pedriho, no neistá je budúcnosť Philippeho Coutinha, Miralema Pjanića a Sergiho Roberta. Zatiaľ nie je jasné, či mužstvo posilní ďalší stredopoliar. Ak sa tak nestane a spomínaná trojica opustí klub, tak Puig spolu s Moribom budú jedinými náhradníkmi do stredu poľa.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
kluc Premium
2021-06-18 07:11:45
"ocinko vybavil" ?
2021-06-18 07:35:04
Jak může Puig hrát, když je až po kotníky v zadku Laporty? Nesmysl.