Tento článok je komentárom madridského denníka Marca.

Keď líder odpracuje v novom zamestnaní prvých 100 dní, je čas na analýzu jeho prvých týždňov vo vedení. Spravidla existuje nepísané pravidlo o tom, že počas prvých 100 dní sa nový zamestnanec nesúdi. Teraz nastal čas analyzovať prvé týždne Laportu ako prezidenta FC Barcelona. Záver je v každom prípade jasný - potrebuje viac času na uskutočnenie mnohých plánov, ktoré má na zozname. Laporta musí vyriešiť finančné problémy, ktoré za sebou zanechal Josep Maria Bartomeu a stále nemá výsledky auditu, ktorý si objednal hneď po svojom príchode. Laporta chce mať jasnú predstavu o finančnej situácii v klube. Je si vedomý toho, že je dramatická, ale nevie ako akej miery.

Práve to mu bráni v tom, aby sa naplno vrhol na prestupový trh. Už teraz dokázal do tímu podpísať tri posily vrátane Érica Garcíu a Sergia Agüera. Zdá sa, že ďalším transferom bude Memphis Depay. To je pôsobivé berúc do úvahy to, že klub nemusel za tieto transfery zaplatiť ani jedno euro. Ak by mal klub viac peňazí, mohol by sa pokúsiť o príchod ďalších hráčov. Laporta v každom prípade vie, že to momentálne nemôže urobiť. V súčasnosti je ten správny čas na predaje a až potom zistí, čo sa dá urobiť so zarobenými peniazmi.

Jednou z úloh, ktoré zatiaľ nebol schopný dotiahnuť do konca, je predĺženie zmluvy s Leom Messim. Aj v tomto prípade je dôvodom audit, na ktorého výsledky sa stále čaká. Nie sú peniaze, ale ani ďalšie posily, takže kapitánovi tímu nedokáže v súčasnosti predstaviť finančnú a športovú ponuku. Laporta musí v tejto situácii postupovať rozumne a opatrne. Je zrejmé, že potrebuje ďalších 100 dní, aby sme ho mohli súdiť. Musíme počkať na výsledky auditu, musíme počkať na to, kým socios compromisarios na zhromaždení potvrdia rozpočet za uplynulú sezónu a návrh nového rozpočtu. Počkať si musíme aj na to, čo urobí Messi a zistiť, ktorí hráči z tímu odídu a ktorí ďalší prídu. O tom všetkom sa bude rozhodovať v najbližších týždňoch.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-06-18 17:46:15
Škoda, že o takéto príchody hráčov zadarmo sa nesnažil aj Bartomeu. Klub by bol teraz v inej finančnej situácii. Lenže ľudia začnú konať rozumne, až keď nemajú inú možnosť.
Napriek tomu, že zatiaľ prichádzajú hráči len zadarmo, tak dúfam, že sa Laportovi podarí aj nejaké veľké meno.