Georginio Wijnaldum odmietol ponuku Barcelony a nakoniec prestúpil do Paris Saint-Germain. Katalánci si nechali uchmatnúť skvelého záložníka a teraz sa musia pokúsiť podpísať iného futbalistu s podobným profilom. Prioritou Ronalda Koemana je práve tento post.

Koeman si je vedomý, že obsadenie tejto pozície je pre rozvoj tímu mimoriadne dôležité, najmä z toho pohľadu, aby Pedri nehral priveľmi často. Je to mladý futbalista, ktorý má všetko ešte len pred sebou a Barcelona ho chce v zápasoch využívať s rozumom, aby ho nepreťažila. Aktuálne Pedri hráva na Majstrovstvách Európy, takže ani počas leta si pred štartom nasledujúcej sezóny veľmi neoddýchne.

Barcelona sa teda hneď po uzatvorení prestupu Memphisa Depaya zameria na získanie alternatívy k Wijnaldumovi. Katalánci chcú získať kvalitného hráča, ktorý by sa po boku Busquetsa, De Jonga a Pedriho nestratil. Koeman totiž neverí Pjanićovi či Aleñovi a obaja môžu počas leta odísť z klubu. Očakáva sa, že Puig zostane, ale nebude hrávať veľa, keďže tréner stále neverí jeho schopnostiam.

Ilaix Moriba sa na druhej strane len pred pár mesiacmi ukázal v drese prvého tímu. Barcelona mu ponúkla predĺženie kontraktu, ale nie je jasné, či mladík zostane na Camp Nou kvôli veľmi vysokým finančným požiadavkám jeho agentov. V súčasnosti je faktom, že Barcelona je v zlej finančnej situácii a nemá na to, aby rozhadzovala. Kým Wijnaldum mohol prísť zadarmo, za jeho alternatívu musí klub zaplatiť a nie málo. V tomto smere sa ako relatívne dostupná posila do stredu poľa spomína Mikel Merino.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-06-19 10:32:35
Jsem zvědavej, kdo dorazí a kdo odejde. Snad se to nějak vyřeší, základ je jasnej, ale ta lavička. Hlavně ať se nenechá zmanipulovat Puigem, kterej neumí přesvědčit trenéra, tak to hraje na Laportu. Ať hraje ten nejlepší a ne kvůli tomu, že někdo někomu někam leze ?
Barco10 Premium
2021-06-19 10:53:13
Tielemans