Memphis Depay sa oficiálne stal novou posilou FC Barcelona. Holanďan s Kataláncami podpíše zmluvu do 30. júna 2023 a jeho odstupná klauzula podľa denníka Mundo Deportivo bude 500 miliónov eur. Iný katalánsky denník, Sport, predstavil 5 dôvodov, prečo tomuto holandskému útočníkovi veriť.

Flexibilný futbalista

Nie je to čistokrvný útočník či krídelník. Skôr taký hybrid, ofenzívny hráč schopný zahrať na krídle aj na hrote útoku, hoci preferuje ľavú stranu. Na všetkých postoch v útoku vie zahrať dobre, čo je vždy plusom v tíme ako Barcelona, ktorá si všestrannosť svojich hráčov cení.

Skvelé čísla

V uplynulej sezóne odohral za Lyon 40 zápasov, v ktorých nastrieľal 22 gólov a na ďalších 10 prihral. Len Kylian Mbappé nastrieľal viac gólov a to 27. Za Holandsko v posledných 21 zápasoch nastrieľal 13 gólov a zaznamenal 14 asistencií. Zároveň sa dostal do TOP10 strelcov v národnom tíme Holandska.

Hladný po lopte

Depay chce mať loptu pri nohe, na rozdiel od ostatných hráčov, ktorí sú v pohybe a hľadajú si voľný priestor. Niekedy si pre loptu zbehne hlbšie do poľa, čo sme videli aj v zápase Holandska s Ukrajinou na EURO2020. Zároveň je rýchly aj agilný.

Charakter

Depay má na to, aby si získal fanúšikov Blaugranas na svoju stranu. Napríklad v zápase Holandska proti Ukrajine v Cryuff Arena žiadal od fanúšikov väčší hluk, lepšiu atmosféru. S fanúšikmi sa dokáže spojiť, má charizmu a jasnú osobnosť.

Odhodlaný a zrelý

Má 27 rokov a už je vyzretým futbalistom. Patrí medzi kapitánov reprezentácie Holandska a naučil sa ako viesť mužstvo. Je referenčným bodom pre mnohých mladých hráčov a fanúšikovia v ňom teraz vidia iného človeka. Nikto o ňom nepochybuje.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-06-20 16:33:12
Depay bude herne taky isty fail jak Griezmann, akurat financne to bude mensi pruser
2021-06-20 16:38:03
veľmi mu verím, ale myslím si, že jeho príchodom prišiel čas pre Grizziho aby sa s nami rozlúčil. Máme strašne veľa hráčov toho istého typu, chcelo by to ešte jedného poriadneho hroťáka ďalší rok a budeme konečne konkurencie schopný!