Barcelona postupne prikupuje hráčov do prvého tímu FC Barcelona a to znamená, že s viacerými hráčmi sa počas letného prestupového obdobia aj rozlúčime. Jednak z dôvodu miesta v kádri a jednak kvôli finančnej situácii v klube. Katalánsky denník Sport dnes v tejto súvislosti informuje, že z klubu môže odísť Francisco Trincão.

Portugalčan vzbudil záujem viacerých klubov a jeho trhová hodnota je celkom značná. Barcelona ho v každom prípade považuje za dôležitú súčasť kádra prvého tímu a podľa denníka mu umožní odísť len za predpokladu, že dostane veľmi lukratívnu ponuku na prestup alebo hosťovanie. V uplynulej sezóne hral krídelník postupom času čoraz menej, ale Ronald Koeman neustále podčiarkoval jeho kvalitu. V každom prípade prezentoval nevyrovnané výkony a na trávniku mu akoby chýbala sebadôvera.

Barcelona kúpila Trincãa za 21 miliónov eur + Abela Ruiza, ktorý mal hodnotu na úrovni 9 miliónov eur. Jorge Mendes ako agent hráča už pred rokom Kataláncom ponúkol možnosť odpredať hráča za 40 miliónov eur, ale odmietli. Teraz má množstvo klubov záujem získať mladíka na hosťovanie a kluby z Premier League zvažujú aj jeho kúpu. Barcelona by prijala ponuku nad 30 miliónov eur. K tomu je potrebné dodať, že ak Koeman zmení rozostavenie mužstva na 4-3-3, Trincão môže mať veľké problémy získať minúty za predpokladu, že Dembélé zostane v klube.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-06-20 17:35:39
"K tomu je potrebné dodať, že ak Koeman zmení rozostavenie mužstva na 4-3-3, Trincão môže mať veľké problémy získať minúty za predpokladu, že Dembélé zostane v klube."

Dobrá blbosť, ak nezmeníme rozostavenie na 433, tak v systéme 352 nepotrebujeme žiadne krídlo, pretože krídla hrajú wing backovia. Aby sa Dembele neposadil aj sám, zápas proti Maďarsku ukázal typického Dembeleho - 1 geniálna akcia, následne pokazené 2 ľahké prihrávky na 5 metrov, 3 lacné straty a zranenie.
2021-06-20 17:37:51
Franšišku si moc nezahral