Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Dám zo seba za Barcelonu všetko," hovorí Memphis Depay. "Hrať za najlepší klub sveta je splneným snom, som veľmi nadšený." Holanďan poďakoval prezidentovi a trénerovi a povedal, že sa nevie dočkať hry "na zaplnenom Camp Nou". Márquez opäť kraľuje - zvíťazil prvýkrát po 581 dňoch od vážnej nehody. Girona opäť bez odmeny. Rayo vyhralo na Montlivi a vráti sa do Primera. Zmeny na horizonte pred 'finále' so Slovenskom. Zhromaždenie socios compromisarios schválilo účtovné uzávierky a súhlasilo s úverom. Laporta sa drží Superligy, zaútočil na EUFA a kluby, ktoré vlastnia štáty.

"Laporta dáva nádej," prezident na zhromaždení priznal, že situácia klubu je ťažká, ale úspechy prídu. "Budeme žonglovať, aby sme opäť vyhrávali." Socios prijali finančné vyrovnanie za predchádzajúcu sezónu a za súčasnú s podporou súčasného vedenia a vypískali Jordiho Moixa. Prijatý bol aj úver vo výške 525 miliónov eur a Laporta je názoru, že "vďaka týmto peniazom bude priestor a pokoj na dva roky." Prezident bránil účasť Barcelony v Superlige: "Za vytvorenie súťaže sa UEFA neospravedlníme." Laporta kritizuje kluby vlastnené štátmi: "Vzali nám hráča, keď mu ponúkli dvojnásobný plat, to narúša súťaž." Vedenie priznáva, že s hráčmi sa dohodne na ďalšom znížení platov. Oficiálne bolo informované aj o tom, že socios v tejto sezóne nemusia platiť za permanentky. Depay: "Pre Barcelonu dám zo seba všetko." Busquets musí zachrániť Španielsko, zahrá od prvej minúty. Marc Márquez vyhral po 581 dňoch. Verstappen vyhral vo Formule 1 a Alonso bol ôsmy. Girone nepostúpila - Rayo prekvapilo na Montlivi a ide do Primera.

"Áno na všetko," socios Barcelony veria Laportovi a schválili uzávierku na sezónu 2019/2020, rozpočet na sezónu 2020/2021 a úver vo výške 525 miliónov eur. Laporta ubezpečuje, že je schopný situáciu zvrátiť. Obrovské sklamanie - Girona prežila strašný večer na Montlivi, kde sa jej nepodarilo ubrániť náskok z prvého zápasu. Takto v priebehu 10. mesiacov prehrala druhé finále o postup do Primera. Taliansko a Wales v osemfinále EURO. Lleida s tretím titulom v rade. Otočila stav zápasu z 0:2 a 5:3. Oriol Vives strelil 4 góly. Márquez sa vracia - vyhral prvýkrát po 581. dňoch.

Marca píše o obrate Raya Vallecano a o postupe do Primera. Góly Álvara Garcíu a Treja zabezpečili mužstvu postup, ktorý bol pred dvoma mesiacmi nemysliteľný. Rayo hralo v desiatich od 55. minúty po vylúčení Velazqueza. Busquets sa pripojil k mužstvu a proti Slovensku zahrá od prvej minúty, aby zmenil smerovanie Španielska. Laporta znemožnil socios, aby hlasovali za Superligu. Prezident získal na čase a o téme nenechal hlasovať. Najlepšie víťazstvo v jeho živote - Marc Márquez vyhral po 581. dňoch a troch operáciách. PSG sa zaujíma o Varaneho. Španielky rozbili Slovenky a v osemfinále ich čaká Čierna Hora.

"Znovuzrodený" - Marc Márquez vyhral preteky po 581 dňoch. Na začiatku si vypracoval náskok a vydržal útoky od Oliveiru. "Je to jeden z najdôležitejších momentov v mojej kariére," povedal. Kríza dôvery - federáciu znepokojuje vedenie Luisa Enriqueho a nie najlepšie vzťahy s fanúšikmi. V zápase proti Slovensku dôjde k zmenám. Rayo postúpilo do Primera po hrdinskom obrate v desiatich proti Girone. Talianski náhradníci sú nezastaviteľní. "Môj členok už nikdy nebude taký ako pred 10. rokmi," Hazard je názoru, že zranenie mu uškodilo. Španielsko vyhralo a postúpilo z druhého miesta - v osemfinále ho čaká Čierna Hora.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.