Javier Tebas dnes predstavil finančný report za sezónu 2019/2020, ktorý tvrdo zasiahla pandémia koronavírusu. La Liga je napriek tomu hrdá na niekoľko výsledkov, ktoré dosiahla.

Straty veľkých klubov

"Zo straty 700 miliónov eur je polovica Barcelony. Iné veľké kluby sa viac snažili, aby sa tomu vyhli. Real vynaložil mimoriadne úsilie, takže jeho straty boli oveľa menšie, ako v prípade Barcelony, ktorá vyhrala 'pohár strát'."

Predĺženie zmluvy s Messim

"Súčasné výdavky na platy v Barcelone prekračujú limit. Bude ich musieť znížiť a vynaložiť veľké úsilie, aby získala veľa hráčov a predĺžila zmluvu s Messim."

Dopad

"Je potrebné znížiť výdavky a zvýšiť príjmy. To ovplyvní mzdy v nasledujúcich sezónach."

Finančná kontrola

"Ak nastanú finančné ťažkosti, všetky kluby budú musieť znížiť výdavky. Iné súťaže nemajú takéto kontrolné mechanizmy. Naše straty budú v porovnaní s inými ligami oveľa nižšie."

Barcelona

"To, aká je ťažká situácia, závisí od schopnosti generovať príjmy. Barcelona musí reštrukturalizovať svoj dlh a vtedy situácia nebude vážna. Barcelona má okrem toho platy na hranici limitu. Keď prišla pandémia, nedokázala si poradiť s prepadom príjmov. Ak reštrukturalizuje zadlženie a zníži výdavky na platy, bude konkurencieschopná."

Transfery

"Sumy budú ďaleko nižšie ako v predchádzajúcej sezóne. Nemysleli sme si, že pandémia potrvá celú sezónu, mysleli sme si, že otvoríme štadióny. Pri pohľade na čísla, niektoré kluby by sa mohli posilniť. Ten, kto musí predávať, tiež je v náročnej situácii a nechce znižovať cenu. Posilniť sa môže väčšina tímov."

Limit Barcelony

"Nebudeme ich ohýbať, nezmeníme pravidlá. Barcelona zníži výdavky na mzdy, pracuje na tom. Nezmeníme zásady ani kvôli Messimu."

Real Madrid a Mbappé

"Je to rozhodnutie Realu, s pandémiou si poradil dobre. Z veľkých európskych klubov sa mu darí najlepšie. A práve najväčšie kluby trpia najviac, pretože zarábali najviac na vstupenkách."

Televízne práva

"Sme jednou z najsilnejších líg sveta. Medzinárodný záujem o Španielsko je dobrý pre ekonomiku krajiny."

Sezóna 2020/2021

"Bude trvať mnoho rokov, kým sa vyrovnáme s dopadom strát za túto sezónu. V strednodobom horizonte nás to však posilní."

Zisky

"Neočakávame ich. Určite zaznamenáme straty, pretože štadióny boli zatvorené."

zdroj: as.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-06-21 19:32:17
Tohle mi nějak nesedí.
Máme největší peníze za reklamy a dohoda o snížení mezd je u nás nejvyšší(25%).
Jak je tedy možný, že Real nemá ještě vyšší ztráty? Tohle prostě nevychází.
2021-06-22 07:46:55
Je to jednoduché, už pred pandémiou sme mali najväčšie výdaje na platy hráčov a keď príjmy počas pandémie boli nulové, tak tu je výsledok.