Prinášame vám ranný prehľad španielskych športových novín. O čom píšu Mundo Deportivo, Sport, L'Esportiu, Marca a AS? Čítajte nižšie.

"Grahmde" - Mundo Deportivo spája slovo 'grande' s menom Rahma, ktorý vyhral svoj prvý veľký titul vo veku 26 rokov a je prvým Španielom, ktorý vyhral US Open. Dosiahol to len pár dní po odchode z turnaja Memorial, kde bol lídrom, ale mal pozitívny výsledku testu na koronavírus. Denník píše, že Rahm už vo veku 14 rokov varoval, že bude svetovou jednotkou. V poslednom kole hral majstrovsky, úder za úderom. Santi Nole píše o dvoch úžasných úderoch. Gól a asistencia Depaya pri výhre Holandska. Dembélé môže byť mimo hru 3 mesiace a je bližšie k predĺženiu zmluvy.

"Alarm Dembélé" - Sport informuje, že Francúz sa zranil a operácia nie je vylúčená. Hráč Barcelony odišiel od reprezentácie a nové zranenie ho môže vyradiť z hry na viac ako 3 mesiace. Jeho odchod z Barcelony bol pozastavený. Klub s ním chcel predĺžiť zmluvu alebo ho sprístupniť na prestupovom trhu, ale zranenie jeho predaj prakticky znemožnilo. Koeman vyhlásil, že Barcelona sa zlepší a bude ašpirovať na najvyššie ciele. Festival Depaya pri výhre Holandska. Belgicko si zabezpečilo prvé miesto v skupine a postúpilo aj Dánsko. "Určite postúpime," ubezpečil Adama Traoré. Na vrchu titulky: Jon Rahm je už velikán. Baskický golfista dosiahol víťazstvo na US Open.

"Zmena plánov," L'Esportiu informuje, že zranenie Dembélého, ktorý si od futbalu môže oddýchnuť na 2-3 mesiace, mení prognózy klubu aj hráča. Barcelona verí, že táto situácia nahráva práve jej z hľadiska rokovaní o predĺžení zmluvy. Majiteľ Espanolu Chen je ohľadom budúcnosti optimistický. Kapitál klubu je 165 miliónov eur. Holandsko a Belgicko postúpili do vyraďovacej časti EURO2020 bez straty bodu. Gól a asistencia Memphisa Depaya, Dánsko a Rakúsko si zabezpečili druhé miesto a účasť v osemfinále. Fatović povedie reprezentáciu Austrálie vo vodnom póle na Olympiáde v Tokiu. Lleida naďalej triumfuje v Európe v hokejbale. "Vnímam basketbal ako svoju prácu," priznal Biel Carbo.

"Pamätné!" Marca píše o historickom víťazstve Rahma na US Open. Španiel zaznamenal prvé víťazstvo na veľkom turnaji. V tejto súťaži nikdy predtým nevyhral Španiel. Dva 'birdie' na posledných dvoch jamkách sa zapísali do histórie španielskeho športu. "Ten, kto nie je optimista, nech sa vzdiali," denník cituje fragment z rozhovoru s Marcosom Llorentem, ktorý priznal, že by bol prekvapený, ak by nehral ako pravý obranca. Zranenie Dembélého marí plány Barcelony. Návrat futbalu v piatky aj pondelky, rozhodol súd. "Tento postup vyplýva z viery," povedal prezidenta Raya Vallecano. Španielske basketbalistky vo veľkom štýle postúpili do štvrťfinále Majstrovstiev Európy.

"Toto je pre Seve," AS predstavuje vyhlásenie Rahma, ktorý vyhral US Open, o ktorom sníval Ballesteros, takže tento úspech venoval bývalému golfistovi. Opäť je jednotkou a stal sa štvrtým Španielom, ktorý vyhral titul v tejto kategórii. Reprezentácia Španielska prezentuje jednotu pred svojim 'finále' na EURO a urobila si oficiálnu fotografiu. Denník píše, že Belgicko je nezastaviteľné a Hazard nehral. Javier Tebas vyhlásil, že Barcelona získala 'pohár strát' a pochválil vedenie Realu Madrid. Maria Conde a Mdour doviedli Španielsko do štvrťfinále EURO. Reprezentácia koncertovala v zápase proti Čiernej hore a teraz bude čeliť Srbsku.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.