Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Barcelona sa už ponáhľa s predĺžením kontraktu v prípade Lea Messiho. Prioritou je, aby Argentínec podpísal zmluvu do 1. júla.

Messi má s Barcelonou platný kontrakt len do 30. júna a hoci v klube panuje optimizmus v prípade predĺženia spolupráce, vedenie sa v uplynulých dňoch už ponáhľa. Nikto nechce, aby Messi s podpisom novej zmluvy čakal až do úplne posledných júnových dní, pretože v júli bude Argentínec voľným hráčom a nepatril by klubu, čo by bola tvrdá rana vzhľadom na tom, že Messi je hráčom Barcelony viac ako 20 rokov.

Joan Laporta ako prezident klubu v rozhovore pre La Vanguardia povedal, že čím skôr Messi podpíše novú zmluvu, tým lepšie: "Niet sa čo stresovať. Chápeme druhú stranu a vieme, čo všetci chceme. Panuje tu pokoj. Určite by to prilákalo hráčov, ktorých prestupy sú takmer uzatvorené. S Leom sme v kontakte každý deň. Je nadšený a ja som mu vďačný za jeho úprimnú túžbu zostať. Okrem toho sme do klubu priviedli Agüera, ktorý mu po celý čas opakuje, aby zostal a podpísal zmluvu čo najskôr. Aj Kun pomáha," uviedol Laporta.

Zdroje z prostredia klubu uviedli, že Messimu sa návrh zmluvy zo strany Barcelony páči, hoci klub mu ponúka značne nižší plat ako má teraz. Je tiež potrebné poznamenať, že vypracovanie takejto zmluvy nie je jednoduché a vyžaduje si úsilie mnohých právnikov a odborníkov. Leo si je vedomý aj toho ako bude vyzerať športový projekt, na ktorom pracuje Laporta a zároveň aj zložitej finančnej situácie, v ktorej sa Barcelona ocitla. Kedy však Messi podpíše novú zmluvu, je veľmi otázne.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-06-22 12:22:33
Snáď čoskoro podpíše, trebárs 24. na jeho narodeniny
2021-06-22 19:58:59
Nevím no Laporta je frajer , ale taky bussinesman a nemám pocit že by vždycky mluvil pravdu, tak snad nám teď nekecá