Jordi Alba má za sebou úspešnú sezónu, čo znamená, že záujem o jeho služby má množstvo klubov. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Inter Miláno má v najbližšom čase predstaviť Barcelone formálnu ponuku za obrancu.

Taliani sa však takisto nenachádzajú v najlepšej finančnej situácii, takže Kataláncom ponúknu v rámci výmeny svojich hráčov. Denník informuje, že medzi klubmi už prebehli nejaké kontakty. Inter je rozhodnutý získať obrancu do svojich radov, pretože nevyhnutne potrebuje pokryť tento post. V súvislosti s tým sa Inter pokúsil počas zimy stiahnuť z Camp Nou Juniora Firpa, no nepodarilo sa. Tentokrát sa Taliani zamerali na Jordiho Albu. Katalánec má s Barcelonou zmluvu do roku 2024 a jeho plat je veľmi vysoký, takže uskutočniť tento transfer nebude vôbec jednoduché.

Barcelona sa v súčasnosti nachádza v procese zmeny cyklu a okrem Messiho a Ter Stegena nemá v klube zo starších hráčov nikto nič isté. Je potrebné znížiť platy a zarobiť peniaze z predaja hráčov. Tí by mali byť ochotní rokovať o znížení svojich miezd, ale sám Laporta nedávno povedal, že mnohí hráči v minulosti zneužívali svoju pozíciu v klube. Alba však pred časom uviedol, že svoju kariéru by chcel ukončiť na Camp Nou, ale to Inter údajne neznechutilo.

Obranca by v Taliansku profitoval z výhodnejšieho daňového zaťaženia ako je v Španielsku a mohol by zarobiť oveľa viac ako po škrtoch v Barcelone. V každom prípade nie je známe, či by Barcelona súhlasila s výmenou Albu za niektorých hráčov Interu. Mundo Deportivo neinformuje ani o konkrétnych menách. Na druhej strane sú fanúšikovia za to, aby Alba odišiel z Barcelony, nakoľko v ankete na stránke denníka hlasovalo až 70% respondentov za predaj ľavého obrancu do Interu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-06-23 12:09:22
Vždyť nemáme za Albu ani náhradu a chtěli by ho prodat?
2021-06-23 12:10:29
Nám treba niekoho k Albovi a nie ešte prísť aj o Albu ?‍♂️
Pochybujem, že nám za neho dajú veľa, určite nie viac ako 25 M. Z toho sotva kúpime dobrého LB. Oveľa radšej by som bol za variantu v ktorej by si Alba znížil plat spolu ostatnými po vzore Messiho a ak by sa niečo zarobilo, tak by sa kúpil niekto ešte k nemu.