Katalánske médiá informujú, že v posledných dňoch prebiehali rokovania medzi Barcelonou a Valenciou. Blaugranas chcú získať Josého Gayu a na výmenu ponúkli Martína Braithwaitea a Carlesa Aleñu.

V súčasnosti platí, že Barcelona a Valencia majú k dohode veľmi ďaleko. Katalánci majú záujem o Josého Gayu a Los Che by chceli získať Martína Braithwaitea. Na prvý pohľad by sa mohlo javiť, že táto operácia je prospešná pre obe strany. V skutočnosti však Valencia nepovažuje Braithwaitea za možnosť zníženia ceny za Josého Gayu.

Barcelona vníma Gayu ako prirodzeného nástupcu Jordiho Albu, ktorého budúcnosť v klube nie je istá. Bez ohľadu na to, čo sa stane s 32-ročným ľavým bekom, takmer istý je odchod Juniora Firpa, ktorý je spájaný s prestupom do Milána. Preto bude nutné získať náhradu za Firpa. Vedenie Barcelony sa však domnieva, že klub si nemôže dovoliť Gayu kúpiť. Získať ho môže len v rámci výmeny a práve za Braithwaitea. Aktuálne sa tak operácia značne skomplikovala.

V kontexte možnej výmeny s Valenciou padlo aj meno Carlesa Aleñu. Odchovanec La Masie má v každom prípade bližšie k prestupu do Getafe, kde hrával už v uplynulej sezóne. Španiel má ponuku aj z Granada, ktorej opraty prevzal Robert Moreno. Valencia v tomto okamihu požaduje za transfer Gayu len finančnú hotovosť.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2021-06-27 10:31:38
Už konečne predať Firpa, či aj ten pôjde len na hosťovanie? ?‍♂️ fakt nejaký ten predaj by potešil
2021-06-27 10:37:41
Keď nevyjde Gaya treba sa obrátiť na Grimalda jeho cena bude okolo 20 mega, myslím si že by to mohol byť dobrý hráč