Katalánsky denník Sport prináša informáciu, že Aymeric Laporte si dres Blaugranas v budúcej sezóne zrejme neoblečie. Šanca na prestup totiž klesá.

Existujú dva hlavné dôvody, prečo Laporte na Camp Nou zrejme neprestúpi. Prvým je súčasná patová situácia pokiaľ ide o odchod hráča The Citizens a druhým sú iné priority Barcelony pokiaľ ide o podpis kontraktu so stopérom najvyššej úrovne.

Športové vedenie v súčasnosti pracuje na predaji Samuela Umtitiho, čo je nesmierne náročná operácia, pretože o obrancu veľký záujem na prestupovom trhu nie je a okrem toho má hráč problémy s kolenom. Klub navyše analyzuje ponuky aj za Clementa Lengleta. Len v prípade odchodu dvoch francúzskych zadákov a niektorých ofenzívnych hráčov Blaugranas si klub bude môcť dovoliť transfer špičkového stopéra.

Aj keby sa odchod Umtitiho, Lengleta a napríklad Braithwaitea vydaril, možnosť kúpiť Laporteho nebude jednou z priorít katalánskeho klubu. Obranca Manchestru City sa Barcelone veľmi pozdáva, ale na trhu sú aj iné možnosti a práve z tých si Barcelona chce vybrať vzhľadom na vek jednotlivých hráčov a ich úroveň.

V médiách sa špekulovalo o možnej výmene Sergiho Roberta (plus doplatok) za Aymerica Laporteho, ale Manchester City odchod hráča zváži len v prípade lukratívnej finančnej ponuky. A keď vezmeme do úvahy súčasnú finančnú situáciu Barcelony, ťažko môžeme očakávať, že Barcelona bude schopná City ponúknuť finančne lákavú ponuku.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-06-28 09:38:33
Ak by sa nevydaril Laporte, tak by som bral aj de Ligta, aj keď sa včera nepredviedol najlepšie. Možno sa bude dať s Juventusom dohodnúť na nejakej výmenne.
Marco01 Premium
2021-06-28 09:39:41
City bude chcet iba financie za Laporte ci Sterlinga, aby mohli ist po Grielishovi ci Kaneovi...kde by oni chceli vymenit niekoho za Roberta...to bol iba vymysel medii ?