Intenzívny ročník 2020/2021 si vybral svoju daň aj na záložníkoch Barcelony, pretože nikto z trojice Sergio Busquets, Pedri a Frenkie de Jong si pred Majstrovstvami Európy neoddýchol.

Ronald Koeman trojicu spomínaných stredopoliarov počas uplynulej sezóny nadmerne využíval a Pedri s De Jongom dostali trochu času na oddych až v úplnom závere ročníka. Nabitý kalendár zapríčinil, že všetci traja odohrali množstvo minút a následne vycestovali na EURO2020. Výsledok je jasný - všetci traja hráči, ktorí sú mimoriadne dôležití v klube aj v reprezentáciách, vyzerajú byť poriadne unavení.

De Jong

Holanďan odohral len počas jednej sezóny až 5651 minút, pričom vo všetkých súťažiach zasiahol do 64. zápasov. De Jong pritom odohral v priemere až 88 minút na zápas, nakoľko Koeman a De Boer ho považujú za nespochybniteľného hráča základu v Barcelone resp. v národnom tíme Holandska.

Neúnavný Busquets

Busquets vynechal úvodný zápas La Roja na európskom šampionáte kvôli pozitívneho testu na koronavírus, ale akonáhle bol dostupný, Luis Enrique ho hneď zaradil do základnej zostavy reprezentácie. Na La Roja čaká v piatok štvrťfinálový duel proti Švajčiarsku, pričom Busquets má v nohách 4065 minút, ktoré nazbieral v 57. zápasoch.

Mimoriadne vyťažený hráč je aj Pedri, ktorý sa k Barcelone pripojil len pred rokom z Las Palmas, no postupne sa vypracoval na hráča základu ako na klubovej, tak aj na reprezentačnej úrovni. V tejto sezóne zasiahol zatiaľ do 63. zápasov a dovedna odohral 4238 minút. Nehovoriac o tom, že pre mladý talent sa sezóna zďaleka nekončí, pretože bol povolaný aj na Olympiádu do Tokia a hoci Barcelona protestuje a žiada vyradenie svojho záložníka z nominácie, Španielska kráľovská futbalová federácia je proti.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-07-02 10:18:14
pedri tahal nohy aj v polke sezony od 70 min., takze problem bude niekde inde. griezman taketo problemy nema, ani koke, ani renato a mohol by som pokracovat. kazde lepsie muzstvo nas prehra fyzicky. to, ze nevladzu behat kucka hamsik, bussy sa necudujem, ale ze nevladze pedri mi ide pekne na nervy. a nakoniec mame 5 striedani, co je polka muzstva..neznasam, ked sa poukazuje na vytazenost simulujucich fotbalistov.
2021-07-02 10:21:44
Frankie si teď odechne a Pedri bude holt odpočívat na lavičce v Barceloně (než popadne dech)