Katalánsky denník Sport informuje, že Samuel Umtiti konečne zmenil svoj postoj a už nevylučuje svoj odchod z klubu, hoci len na hosťovanie. Agenti obrancu analyzujú dostupné možnosti na trhu pre svojho klienta.

Samuel Umtiti si začína uvedomovať, že jeho budúcnosť v Barcelone sa čoraz viac komplikuje. Klub mu minulý týždeň predstavil svoje stanovisko a dostupné možnosti, ktorými sú predovšetkým odchod na hosťovanie a v poslednom rade rozviazanie kontraktu. Spočiatku sa hráč nechystal súhlasiť s odchodom z Camp Nou.

Zdá sa, že tlak zo strany Barcelony začína fungovať a Umtiti začal zvažovať aj iné scenáre. Francúz je podľa médií ochotný odísť na hosťovanie. Obranca sa nechce dostať do konfliktu s klubom a kaziť si tak reputáciu. Umtiti má len 27 rokov a chce prijať to najlepšie rozhodnutie pre svoju kariéru. Jeho agenti dostali pokyn, aby analyzovali trh a našli vhodný klub na hosťovanie.

Pre Barcelonu je problémom predovšetkým jeho vysoký plat. Umtiti zarába 8 miliónov eur v čistom ročne a zmluvu má platnú do roku 2023. Bod zlomu v kariére obrancu nastal v roku 2018, keď po šampionáte v Rusku začal mať problémy s kolenom. Zranenia mu odvtedy nedovolili dostať sa do optimálnej formy.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
kluc Premium
2021-07-07 20:58:05
Dobrovoľné nasilu ale pôjde to ?
2021-07-07 21:17:10
Len či ho vôbec na to hosťovanie niekto bude chcieť . Možno jedine pol na pol s platom. Určite ho nikto nevezme s jeho formou na hosťovanie za jeho plný plat.