Situácia Antoine Griezmanna v Barcelone je v poslednej dobe neistá. Existuje možnosť, že klub sa v snahe ušetriť peniaze rozhodne Francúza predať, pretože v útoku má iné možnosti. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že útočník sa takejto možnosti nebráni.

Griezmann je v súčasnosti pokojný a užíva si dovolenku pred príchodom do Barcelony. K prvému tímu sa v rámci predsezónnej prípravy pripojí 20. júla. Katalánsky denník tvrdí, že klub hráčovi už oznámil, že s ním počíta na začiatku prípravy. Nie je však jasné, ako bude vyzerať situácia hráča neskôr a aké s ním má športové vedenie plány. Mundo Deportivo píše, že útočník chce zostať v Barcelone a vyplniť svoju zmluvu, ale nebráni sa ničomu, pokiaľ sa klub bude domáhať toho, aby si znížil plat či dokonca jeho odchodu. V súčasnosti mu však Barcelona nič v tomto kontexte neodkázala.

Okrem toho si len málo klubov môže dovoliť vyplatiť transfer Griezmanna a jeho plat. Mundo Deportivo však píše o Manchestri City, ktorý má zdroje na takýto prestup. The Citizens už dlhodobo hľadajú útočníka a ich hlavným cieľom je Harry Kane. Kúpa reprezentanta Anglicka však môže byť veľkou výzvou aj pre Manchester City a klub preto hľadá iné možnosti.

Alternatívou by mohol byť práve Griezmann a najmä preto, lebo Pep Guardiola rád hráva s falošnou deviatkou. Manchester United bol donedávna takisto spájaný s možnou kúpou Francúza, ale nakoniec vsadil na Jadona Sancha, takže príchod Griezmann je už nepravdepodobný. Mundo Deportivo okrem toho informuje, že záujem o útočníka Barcelony prejavili aj Chelsea, Juventus (v prípade odchodu Cristiana Ronalda), PSG (v prípade odchodu Kyliana Mbappého) a dokonca Bayern. Denník ďalej uvádza, že okolie Griezmanna nevidí hráča v parížskom klube.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2021-07-08 07:34:41
Po příchodech Aguera a Depaye, kde by hrával na LW? Tam se hodně trápí. Jeho prodej by ulevilo Barce na jeho platu a prachy z něho by se hodili na posilu na LB a ještě by zbylo. Jsem zvědavý, jak to bude s Mbappém, protože pokud neprodlouží, tak by ho měli PSG prodat a klidně z něho budou mít letos přes 100m. Přece nenechají takovou hvězdu odejít zadarmo, to by byli blázni. A náhrada za něho by mohl být právě Griezmann.
2021-07-08 08:18:17
Verím tomu, že by bol prospešný v nasledujúcej sezóne, no podľa mňa bude najlepšie ho predať, ak by sa podarilo dostať aspoň polovicu z toho, čo sme za neho dali, tak by to bolo fajn...nehovoriac o vysokom plate, pribúdajúcom veku atď...