Sen sa stal skutočnosťou - Leo Messi nakoniec dokázal potiahnuť reprezentáciu Argentíny až k triumfu na veľkom medzinárodnom turnaji. Albicelestes dnes v noci zvíťazili nad národným výberom Brazílie a po emotívnom finále slávia zisk Copa América.

Od začiatku zápasu panovala v hre oboch tímov veľká agresivita a už v tretej minúte bol žltou kartou napomenutý Fred. Zaujímavých akcií však zápas veľa nepriniesol, no rozhodca na druhej strane musel veľmi často hru prerušovať. Aj napriek tomu sa Argentína dokázala ujať vedenia už v 22. minúte. Dlhý pas od Rodriga De Paula nezachytil Renan Lodi, vďaka čomu sa Angel Di María ocitol v situácii zoči-voči brankárovi Brazílie a pekným lobom prehodil Emersona. Di María o niekoľko minút opäť útočil po krídle, ale jeho strelu zblokoval jeden z hráčov súpera. Po následnej strele Messiho lopta minula žrď brazílskej bránky. Brazília mala neveľkú prevahu v držaní lopty, ale jediná presná strela Canarinhos z kopačky Lucasa Paqueta nemohla zaskočiť Emiliana Martíneza. Prvý polčas sa niesol v znamení agresívneho futbalu a obe mužstvá sa dopustili až 21 faulov.

Brazílčania sa hneď od úvodu druhého dejstva snažili vyrovnať skóre zápasu. Najprv Richarlison strelil gól, ktorý rozhodca správne anuloval. Neskôr krídelníka Evertonu zastavil Emiliano Martínez. Argentína sa v niekoľkých prípadoch ocitla v blízkosti pokutového územia súpera, ale chýbalo jej presnejšie zakončenie. Obraz hry v druhom polčase sa nezmenil a videli sme oveľa viac agresívnych zákrokov na súpera, než pekných ofenzívnych akcií. V 76. minúte sa na ihrisku objavil druhý zástupca Barcelony vo finále Emerson, ktorý nahradil Renana Lodiho.

Brazílčanom sa s pribúdajúcimi minútami darilo čoraz viac zatláčať Albicelestes pred vlastné pokutové územie. Gabriel Barbosa mal skvelú šancu po štandardnej situácii, ale Martínez jeho zakončenie vytlačil nad brvno. V 89. minúte mohol o zápase rozhodnúť Messi po prihrávke De Paula. V pokutovom území sa snažil predriblovať Edersona, ale utiekla mu lopta a brazílsky brankár ju stihol uchmatnúť. Brankár Manchestru City vychytal aj De Paula po ambicióznej strele záložníka.

Brazília si v úplnom závere stretnutia už nedokázala vytvoriť gólovú príležitosť, takže Argentína sa napokon prebojovala k prvej významnej medzinárodnej trofeji za posledných 28 rokov. Leo Messi nakoniec mohol zaslúžene oslavovať zisk prvej veľkej reprezentačnej trofeje v kariére. Zároveň sa stal najlepším strelcom aj hráčom Copa América v tomto roku.

Argentína - Brazília 1:0

1:0 A. Di María 22’

Zostava Argentíny: Emiliano Martínez - Montiel, Romero (78’ Pezzella), Otamendi, Acuna - Paredes (54’ Guido Rodríguez), De Paul, Lo Celso (63' Tagliafico) - Messi, Di María (78’ Palacios), Lautaro Martínez (78’ González).

Zostava Brazílie: Ederson - Danilo, Marquinhos, Thiago Silva, Renan Lodi (76’ Emerson)- Casemiro, Fred (46’ Firmino) – Richarlison, Paqueta (76’ Gabriel Barbosa), Everton (63’ Vinicius) - Neymar.

zdroj: forcbarca.sk
foto: twitter

Diskusia

15 komentáre
2021-07-11 07:28:13
Slzy šťastia
2021-07-11 07:34:00
Šťastný ako blcha!