Katalánska Barcelona už odštartovala predsezónnu prípravu, ale klub neustále pracuje na znížení miezd a na predaji či hosťovaní niektorých hráčov. Jedným z nich je s určitosťou Philippe Coutinho, ktorý podľa najnovších správ môže odísť do Francúzska.

L'Equipe a Le Parisien informujú, že o Brazílčana má veľký záujem Olympique Marseille. Francúzi prečesávajú prestupový trh a získali už Konrada de la Fuenteho, Gersona, Balerdiho, Gengiza, Undera, Mattea Guendouziho a Pau Lópeza. Coutinho by sa mohol stať pomyselnou čerešničkou na torte. Marseille ponúka Coutinhovi bonus za prestup na úrovni 10 miliónov eur a ročný príjem 6 miliónov eur na sezónu. Z tohto dôvodu klub hľadá aj nového sponzora. Mužstvo v nadchádzajúcej sezóne bude pôsobiť aj v Európske lige.

V horšej situácii sa nachádza Antoine Griezmann. Barcelona by ho chcela predať alebo poslať aspoň na hosťovanie. V posledných dňoch sa veľa hovorilo o možnom návrate do Atlética Madrid. Francúz sa nevyhýba odchodu, ale podľa katalánskeho denníka Sport Barcelona nechce opäť posilniť priameho rivala v boji o ligový titul. Okrem toho Blaugranas nemajú záujem o žiadneho hráča Los Colchoneros, takže výmena neprichádza do úvahy, pretože madridský klub nemá financie na to, aby mohol Griezmanna kúpiť.

Katalánci nezabudli na to, akú chybu urobili počas predchádzajúceho letného prestupového obdobia, keď Atléticu darovali Luisa Suareza. Uruguajčan neskôr patril medzi kľúčových hráčov Atlética a výrazne sa pričinil o to, že Los Colchoneros siahli na ligový titul. V prípade Griezmanna by to mohlo byť podobné, najmä preto, že v poslednom čase nemal žiadne zdravotné problémy. Z tohto dôvodu by bolo lepšie, ak by sa ho Barcelone podarilo predať či poslať na hosťovanie do Anglicka alebo Talianska.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-07-12 21:22:44
Výměna felix-griezmann by prospěla všem
2021-07-12 21:30:24
Saul je v Madridu nechtěný, tak ta výměna za Griezmanna mě přijde fajn, pač Griezmann u nás taky nebude mít místo v sestavě. + doplatek min. 20 m v náš prospěch samozřejmě. Saul 27 let bojovník se slušnou technikou i přihrávkou. Moc příležitosti zbavit se ho mít nebudeme.