Barcelona sa nachádza v zložitej finančnej situácii a hľadá nových sponzorov, ktorí by klubu zabezpečili nevyhnutný príjem. Ako informuje denník Ara, katalánsky klub sa napriek tomu rozhodol prerušiť rokovania s firmou H&M, aby si nezhoršil vzťahy s čínskymi partnermi.

Rokovania sa nachádzali vo veľmi pokročilom štádiu a švédska spoločnosti mala veľmi blízko k tomu, aby sa stala sponzorom klubu. Denník Ara a tlačová agentúra EFE však tvrdia, že rokovania boli prerušené z politických dôvodov. H&M sa totiž rozhodla nepoužívať bavlnu z regiónu Xinjiang kvôli údajnej existencii pracovných táborov, v ktorých sú vykorisťovaní občania ujgurskej moslimskej menšiny.

Firma už v roku 2000 publikovala vyhlásenie, v ktorom odsúdila čínskej úrady, ktoré sa však revanšovali tým, že značku vyradili z niekoľkých najpopulárnejších eshopov v krajine. Barcelona sa však s Čínou nechce dostať do konfliktu a švédskej firme odkázala, že v súčasnosti nemá záujem podpísať dohodu. Katalánci tak podľa medializovaných informácií prídu o 3 milióny eur ročne.

Katalánci však plánujú predĺžiť a rozšíriť spoluprácu s čínskou elektronickou firmou OPPO, ktorá má klubu priniesť dvojnásobné príjmy, než od možnej spolupráce s H&M. Okrem toho Barcelonu sponzoruje aj iná čínska firma - Taiping Life Insurance, ktorá patrí čínskej vláde. Zabudnúť nemôžeme na to, že vzťahy Barcelony s firmou Rakuten boli naštrbené po tom, čo sa na verejnosť dostalo video s Griezmannom a Dembélém. Preto si Barcelona už musí dávať pozor.

zdroj: ARA
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2021-07-20 09:17:07
Preto treba predať aj griez a dembe aby barca nemala problémy s investormi treba sj rekonštruovať stadion a investorov bude treba a pre nieakých rasistických blbcov nebude trpieť celý klub
2021-07-20 10:01:01
Smutna to doba, ked kvoli peniazom sa prehliadaju pracovne tabory a vykoristovanie skupiny ludi. Nuz peniaze vladnu svetu.