Prvé prípravné zápasy sú pre Ronalda Koemana šancou hľadať nové riešenia. Vo včerajšom zápase proti Girone Holanďan poslal do hry rovnakú defenzívnu líniu ako sme videli v prvom stretnutí proti Gymnàstic.

Ronald Koeman stále nemá k dispozícii množstvo hráčov, ktorí dovolenkujú po Majstrovstvách Európy či Copa América, ďalší pôsobia na Olympiáde v Japonsku a iní sú zas zranení. Tréner Barcelony preto zápasy s Gymnàstic a Gironou využil na testovanie rôznych možností s účasťou hráčov rezervy. Na ihrisku sme mohli vidieť niekoľko talentovaných mladíkov, ktorí nemajú každý deň šancu hrávať v drese prvého tímu.

V druhom zápase v rade sa na ihrisku objavil Iñaki Peña. Neto, ktorého budúcnosť v Barcelone nie je istá, presedel zápas proti Girone len na lavičke. Ronald Koeman na trávnik poslal defenzívu, ktorú opäť tvorili: Sergiño Dest, Gerard Piqué, Samuel Umtiti a Alejandro Balde. V druhom polčase sa na trávniku objavili Moussa Ndiaye, Clement Lenglet, Arnau Comas a Igor.

Novou tvárou v zostave bol Nico González, ktorý nemohol nastúpiť na prvý zápas kvôli zdravotným problémom. Na pozícii pivota nahradil Miralema Pjanića, ktorý sa na ihrisku objavil až v 60. minúte, keď vystriedal Riquiho Puiga. Tretím záložníkom bol Sergi Roberto, ktorého vystriedal Frenkie de Jong. Holandský záložník odohral prvé minúty po návrate z dovolenky.

V útoku sme opäť videli talentovaného Yusufa Demira. Rakúšan prezentuje na tréningoch veľmi vysokú úroveň a veľmi dobre hráva aj v prípravných zápasoch. Ďalší gól strelil Rey Manaj, ktorý využíva fakt, že Koeman stále nemá k dispozícii väčšinu útočníkov prvého tímu. Včera však zápas nedohral kvôli zraneniu. Trojicu ofenzívnych hráčov doplnil Nils Moritmer. Z lavičky do zápasu naskočili Memphis Depay, Alex Collado a Antoine Griezmann.

Odohrané minút po prvých dvoch zápasoch

135 minút: Iñaki Peña.
105 minút: Dest, Piqué, Umtiti, Balde, Riqui Puig, Sergi Roberto, Yusuf Demir a Nils Mortimer.
87 minút: Rey Manaj.
75 minút: Pjanić, Igor Gomes, Arnau Comas, N'diaye, Gavi a Collado.
48 minút: Memphis Depay.
45 minút: Neto, Ramos Mingo, Matheus Pereira, Escobar, Peke Polo a Hiroki Abe.
30 minút: Frenkie de Jong, Clement Lenglet, Antoine Griezmann.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-07-25 11:24:46
S čím mě dělá Koeman velkou radost, že se zatím drží 4-3-3 rozestavení. Snad s tím bude hrát i v lize.