Barcelona neustále rokuje o predĺžení zmluvy s Ilaixom Moribom. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že Barcelona má v súčasnosti v pláne uplatniť rovnaké riešenie ako v prípade rokovaní s Alejandrom Baldem.

Katalánci v prípade Ilaixa Moribu menia svoju stratégiu. Počas posledného stretnutia si obe strany vymenili svoje návrhy a stanoviská. Hlavným problémom je plat mladíka a preto klub hľadá rôzne možnosti, aby sa s hráčom nakoniec dokázal dohodnúť. Jedným z riešení môže byť kratšia zmluva, podobne ako v prípade Alejandra Baldeho. Ľavý obranca podpísal kontrakt len do roku 2024, hoci sa očakávalo, že klub si podpíše odchovanca na dlhšie obdobie.

Týmto spôsobom sa však Barcelona s Baldem dokázala dohodnúť na predĺžení spolupráce aspoň na najbližšiu budúcnosť a hráča vie preveriť, či má na to, aby mohol pokračovať v kariére v prvom tíme. Pritom mladík môže o rok či dva požiadať o prerokovanie podmienok kontraktu, keď sa zlepší finančná situácia klubu.

Barcelona verí, že kroky prijaté vedením klubu postupne vylepšia situáciu s rozpočtom. Katalánci aj ľudia z prostredia Moribu sú však ohľadom možnosti dosiahnutia dohody opatrní. V súčasnosti je to 50:50, ale aj tak je tu mierne zlepšenie oproti predchádzajúcemu obdobiu. Mundo Deportivo uvádza, že Moriba chce zostať v metropole Katalánska a čo najrýchlejšie vyriešiť svoju budúcnosť, pretože v súčasnosti trénuje len s rezervou, no zápasy nehráva vôbec.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

9 komentáre
2021-07-25 15:16:40
nech ide do prdele soplak nevychovany
2021-07-25 15:24:56
Ako reálne , by som ho posadil do toho roku kedy mu konči kontrakt , ale tak že by si nekopol a nedovolil by som ani trénovať v rezerve ,,, iba individuálne vybavené