Katalánsky denník Mundo Deportivo sa venuje téme kalendára medzinárodných turnajov UEFA na sezónu 2022/2023. Kvôli Majstrovstvám sveta v roku 2022 sa skupinová fáza Ligy Majstrov bude musieť dohrať oveľa skôr, ako je obvyklé.

Termín MS v Katare predstavuje veľký problém pre národné a kontinentálne klubové súťaže. Futbalisti, ktorí sa predstavia na MS 2022 sa už začiatkom novembra pripoja k svojim reprezentáciám na zraz a po odohraní turnaja budú potrebovať nejaký čas na odpočinok, takže národné ligy sa obnovia až v roku 2023.

Z tohto dôvodu UEFA už teraz naplánovala ako budú vyzerať klubové medzinárodné súťaže v sezóne 2022/2023. Fanúšikov Barcelony zaujíma predovšetkým kalendár Ligy Majstrov. Turnaj sa začne skôr ako obvykle a zároveň sa skončí neskôr. Najväčšiu pozornosť púta kalendár skupinovej fázy - táto fáza sa odohrá expresne rýchlo.

32 klubov odštartuje pôsobenie v skupinovej fáze Ligy Majstrov už 6. septembra. Zvyčajne sa skupinová fáza turnaja začína v polovici septembra, ale vzhľadom na MS 2022 je potrebné, aby sa odohrala v priebehu šiestich týždňov. Posledné kolo tejto fázy je naplánované na 2. novembra. Pritom už predchádzajúca edícia Ligy Majstrov bola netypická, pretože nová sezóna sa kvôli pandémii začala až v októbri.

Majstrovstvá sveta 2022 sa pritom skončia až v tretej dekáde decembra. Osemfinálová fáza Ligy Majstrov sa začne 14. februára, čo je bežný termín. Prvé štvrťfinálové zápasy sa odohrajú 11. apríla, semifinálové sú naplánované na 9. mája. Finále sa však odohrá až 10. júna 2023 v Istanbule.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2021-07-25 15:43:59
Zaujmalo by ma kedy sa odohraju tie slubovane MS klubov ktore sa mali hrat toto leto nebyt korony. Dufam ze v lete 2023 by sa mohli uskutocnit.