Športové vedenie FC Barcelona pracuje na pláne, ktorý zahŕňa predaj hráčov a hosťovanie ďalších hráčov. Klub chce do konca augusta čo najviac znížiť výdavky na mzdy. Zostáva však už len niečo viac ako mesiac. Medzitým je nevyhnutné podpísať predĺženie zmluvy s Leom Messim.

Médiá pred dvoma týždňami informovali o tom, že Barcelona dosiahla predbežnú dohodu s otcom futbalistu a odvtedy sa prípadom zaoberajú právnici. Sport informuje, že Barcelone v každom prípade záleží na čo najrýchlejšom oznámení predĺženia spolupráce s Messim, pretože vďaka tomu by sa klub mohol zaoberať inými záležitosťami. Zníženie platu v prípade Argentínca by poslúžilo napríklad pri rokovaniach o znížení platu s inými hráčmi. Kedy bude konečná dohoda podpísaná, je zatiaľ otázne, ale katalánsky denník Sport tvrdí, že sa tak stane začiatkom augusta.

Klub je v tejto veci naďalej optimistický, čo neustále opakuje aj Joan Laporta, keď mu novinári dookola kladú tú istú otázku. V každom prípade neočakáva, že záležitosť bude vyriešená veľmi skoro. "Existuje ochota podpísať, náhlime sa, ale nemôžeme to všetko veľmi uponáhľať. Sú isté termíny, ktoré je potrebné rešpektovať," ubezpečujú zdroje blízke rokovaniam. Sport tvrdí, že Barcelone záleží na tom, aby sa Messi cítil pohodlne. Chce zostať na Camp Nou a iné ponuky odmieta. Aj napriek tomu musí Barcelona konať opatrne, aby neohrozila rokovania. Messi sa už o týždeň vráti z dovolenky a vtedy môže dôjsť k oficiálnemu oznámeniu predĺženia spolupráce. Všetko poukazuje na to, že Argentínec podpíše zmluvu s Barcelonou na ďalších 5 rokov.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-07-27 10:07:22
No konečne!
2021-07-27 10:08:39
Podľa medializovaných správ má hrať 2 roky za Barcelona a zmluvu dostane na 5 rokov. Takže žiadne zníženie platu 50%, ale zvýšenie dokonca.