Katalánsky denník Mundo Deportivo dnes píše o pozitívnych pocitoch Samuela Umtitiho po prvých dvoch prípravných zápasoch. Francúzsky stopér dúfa, že sa už nadobro zbaví všetkých problémov s kolenom, ktoré ho trápili v posledných rokoch a čoskoro si dokáže vybojovať miesto v prvom tíme Blaugranas.

Samuel Umtiti počas dovolenky tvrdo pracoval, aby sa vrátil do najlepšej formy. V prvých dvoch priateľských zápasoch proti Gymnàstic a Girone sa obranca ocitol v základnej zostave a zo stretnutí mal pozitívne dojmy. 27-ročný zadák na ihrisku cítil, že je opäť agilný, rýchly a istý v obrane. Mundo Deportivo píše, že Umtiti si verí, že má na to, aby sa opäť prebojoval do zostavy a že v krátkom čase dokáže byť pre mužstvo užitočný.

Umtiti sa po sérii zranení snaží rozptýliť pochybnosti o svojom zdravotnom stave. Pred návratom do tréningov podstúpil vyšetrenie u uznávaného traumatológa, aby sa ubezpečil, že jeho ľavé koleno je v poriadku. Teraz sa hráč sústredí len na to, aby opäť dosiahol úroveň hry z roku 2016, kedy sa ho Barcelona rozhodla kúpiť.

Big Sam má v súčasnosti zmluvu do roku 2023, ale klub by ho počas leta najradšej predal. Umtiti to v každom prípade vidí inak a chce Ronalda Koemana presvedčiť o svojich kvalitách a túži zostať na Camp Nou. Barcelona sa na druhej strane domnieva, že predaj Umtitiho je skvelou príležitosťou na zníženie výdavkov na mzdy v prvom tíme. Klub pritom urgentne potrebuje vylepšiť finančnú situáciu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-07-27 11:25:29
Ako podľa instagramu je chalan svalnatý ako som ho už dlho nevidel , ale aj tak svoju kariéru u nás vymenil ta titul majstra sveta , čomu rozumiem pre futbalistu je titul ms najviac
2021-07-27 11:48:48
Ale ako keby išiel s platom o 50% dole a prišla by dobra ponúka za lengleta tak by som si ho možno aj nechal