Téma znižovania platov v Barcelone začína naberať na obrátkach. Podľa rozhlasovej stanice Cadena SER dôležití hráči už dostali návrh na zníženie platov.

V posledných dňoch prebiehajú rokovania v tejto veci a ponuky predstavené hráčom majú podobnú štruktúru, hoci každá jedna zohľadňuje určité rozdiely vo vzťahu k jednotlivým hráčom. Podľa Cadena SER je ponuka Barcelona založená na značnom znížení platu v nasledujúcom ročníku, no ten bude postupne vylepšovaný v nasledujúcich sezónach, aby hráčom do značnej mieri kompenzoval straty, keď sa zlepší finančná situácia klubu. Celkovo však zníženie platu má byť oveľa miernejšie ako 50%, čo klub chcel na začiatku. Hráči sa však chcú dohodnúť na detailoch, aby vedeli, o koľko presne prídu a čo by sa stalo, ak by z Barcelony odišli ešte pred skončením zmluvy.

Katalánsky denník Mundo Deportivo k téme uvádza, že medzi klubom a hráčmi panuje v tejto záležitosti napätie. Niektorým dôležitým hráčom sa nepáči, že každý prípad je riešený individuálne. Sú zástancami znižovania platov, ale na zásade kolektívnej dohody. Chápu, že každý kontrakt je iný, ale zastávajú názor, že podmienky by mali byť rovnaké pre všetkých. Denník tiež píše, že Barcelona má v pláne predĺžiť zmluvu Ronaldovi Araujovi, ktorá je v súčasnosti platná do roku 2023. Uruguajčan pritom patrí medzi málo hráčov, ktorým sa plat môže vylepšiť. Barcelona však najprv musí vyriešiť tých, ktorým je plat potrebné znížiť.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-07-27 17:35:05
Tak dúfam že pôjde všetko podľa plánu vedenia nech sa táto situácia vyrieši, sempre forca barca ?♥️
2021-07-28 09:30:10
Ono keby to nevyšlo s každým hráčom osobitne, tak to kolektívne zníženie by nebola blbosť.