Barcelona v poslednom čase pracuje predovšetkým na predaji hráčov prvého tímu s cieľom zlepšiť svoju finančnú situáciu. Médiá v tejto súvislosti prinášajú aktuálne informácie týkajúce sa situácie Pjanića, Manaja či Neta.

Miralem Pjanić

Mundo Deportivo: Operácia týkajúca sa návratu Bosniaka do Juventusu sa spomalila. V talianskom klube totiž nie sú všetci za to, aby sa Pjanić vrátil, hoci väčšina je stále za. Bianconeri však nevedia nájsť vhodný recept na to, aby sa záložník vrátil. Barcelona chce ušetriť na plate hráča a bola by ochotná akceptovať aj hosťovanie na jednu či dve sezóny.

Ekrem Konur: Novinár informuje, že rokovania Barcelony s Juventusom vo veci transferu Pjanića sa nachádzajú vo finálnej fáze.

Rey Manaj

Mundo Deportivo: Útočník chce radšej počkať pred prijatím definitívneho rozhodnutia o svojej budúcnosti a preto rokovania s Cádizom, Sassuolom a Familicaom boli pozastavené. Barcelone to v každom prípade neprekáža a klub sa neponáhľa s uzatvorením dohody. Manaj chce využiť šancu v prvom tíme, aby dostal ešte lepšie ponuky a Barcelona verí, že tie prídu. Katalánci sa spoliehajú na to, že na prestupe zarobia aspoň 5 miliónov eur už vrátane fixnej platby a bonusov.

Matteo Moretto: Cieľom Barcelony je zarobiť na predaji Manaya a útočník má rôzne ponuky.

Cristian Romero

Mundo Deportivo: Barcelona zvažuje príchod Romera len v rámci hosťovania, pretože si nemôže dovoliť jeho kúpu. Operácia je v každom prípade komplikovaná, pretože Atalanta už získala obrancu v rámci hosťovania s opciou týkajúcou sa jeho kúpy.

Znižovanie platov

AS: Barcelona sa snaží predať Umtitiho a Pjanića a ich odchod považuje za nevyhnutný a pri absencii ponúk je ochotná umožniť hráčom odchod zadarmo. Oveľa viac možností má klub v prípade Braithwaitea a Neta. Barcelona by na platoch tejto štvorice hráčov ušetrila až 55 miliónov eur ročne, no celkovo musí zredukovať výdavky na platy o 200 miliónov eur. Nutná je dohoda o znížení platu s hráčmi ako Piqué, Alba, Sergi Roberto či Busquets a tiež nájdenie riešenia v prípade Griezmanna a Coutinha.

Neto

Mundo Deportivo: Barcelona sa s hráčom zhodla na odchode.

zdroj: mundodeportivo.es twitter as.com
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2021-07-29 15:17:18
Já měl za to, že Piqué už dávno souhlasil se snížením platu. A Busquets s tím měl už taky souhlasit před cca 2 týdny. Nebo mám špatnou paměť? Jinak s těmi prodeji ... 1000 spekulací a moc se to zatím nehýbe.
2021-07-29 15:56:41
Snáď to nie je o tom predať buď Manaja, alebo Braithwaita. Nevidím ani jeden dôvod prečo by sa nemal Braithwaite predať. Lenže už žiadne správy, že by sa mohol pratať preč veľmi nie sú. S tými predajmi je to len samé sklamanie. Real si tam predá Varaneho za 50 M, pričom samotný hráč nemá väčšiu hodnotu ako 40 M ?‍♂️ Keby sme aspoň toho Lengleta predali za 20-25 M ?