Nálada v Barcelone ohľadom predĺženia zmluvy s Ousmanem Dembélém nebola najlepšia. Katalánsky denník Mundo Deportivo v každom prípade informuje, že v rokovaniach nastal určitý pokrok.

Mundo Deportivo píše, že Barcelona je v poslednom období v kontakte s predstaviteľmi hráča a vo veci sa objavil optimizmus. Obe strany majú ochotu nájsť vhodné riešenie, hoci doteraz k dohode nedospeli a nie je jasné, kedy by sa tak mohlo stať. Agent Francúza Moussa Sissoko mal zároveň vysvetliť, že jeho klient má obavy z toho, že môže prísť o možnosť hrávať, keďže v ofenzíve Blaugranas je tvrdá konkurencia. V tíme sa totiž nachádza Griezmann, do hry sa postupne vracia Ansu Fati a na Camp Nou prišli aj Memphis Depay a Sergio Agüero. Športové riaditeľstvo okrem toho plánuje, že primárnou pozíciou v prípade Dembélého bude pravé krídlo, zvlášť po odchode Francisca Trincãa.

Riaditeľ pre futbal Mateu Alemany a športový riaditeľ Ramon Planes pracujú na tom, aby hráčovi zabránili v odchode. Koeman Dembélého považuje za jedného z mála hráčov, ktorí v ofenzíve vedia prekvapiť. Barcelona však musí znižovať mzdy v kádri, takže tieto veci je pri rokovaniach potrebné skĺbiť dokopy. Vzťahy medzi klubom a hráčom sa však zhoršili, keďže Dembélé spočiatku naťahoval rokovania, kým Barcelona sa snažila čo najrýchlejšie dohodnúť. Celú záležitosť skomplikovalo aj zranenie hráča. Na jednej strane si hráč nemôže nárokovať priveľa, ale na druhej strane ho Barcelona počas leta nedokáže predať.

No v situácii, keď sa Barcelona nakoniec s Dembélém nedohodne, prídu na rad drastické opatrenia. Francúz riskuje, že do konca sezóny by si viac nezahral. Barcelona takýto scenár zaviedla v prípade Alejandra Baldeho a Ilaixa Moribu. Prvý z menovaných už predĺžil zmluvu a druhý zatiaľ nátlaku zo strany klubu odoláva, no nehráva ani v rezerve. Otázkou však je, či si Barcelona takýto postup dovolí aj v prípade Dembélého, ktorý by bol extrémne drahým nehrajúcim členom prvého tímu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-07-30 09:31:47
S týmto človekom sú iba problémy, nikdy nemal prísť do Barci, nebol na to pripravený fyzicky ani psychicky. A neverím, že niekedy bude, skôr to skončí ďalšou katastrofou a doplatia na to obe strany.
2021-07-30 09:54:29
Pamatujete, co se delo v Dortmundu nez se uzavrel transfer k nam? To jeho trucovani, vynechavani treningu a vsech tech neduhu? V te dobe jsem si myslel ze je to opravdu jeho sen hrat za Barcu. Sice takovy veci profesionalni fotbalista zkratka delat nemuze, ale s prihlednutim na jeho vek jsem to z jistyho pohledu chapal.
Ja mu uz neverim. Diky jeho historii u nas (zraneni nepocitaje) je videt, ze Dembele neni zadnej srdcar a na prvnim miste ma vyplatni pasku. Uz jen to, ze jeste neprodlouzil smlouvu. Kdyby Barca byla jeho snem tak s nasim vedenim davno dospeli k nejake dohode (kompromisu) a ted se nestrachujem, aby za rok neodesel jako volny hrac. Je to smutny, hrac s takovym talentem ktery nas stal poradny balik.