Barcelona má neustále problémy s predajom nepotrebných hráčov, hoci je možné, že Miralem Pjanić je už jednou nohou preč z Camp Nou a ďalším hráčom blízko odchodu z metropoly Katalánska má byť Martín Braithwaite.

Miralem Pjanić

Toni Juanmarti: Barcelona ani len neuvažuje o tom, že by mal Pjanić zostať na Camp Nou. Vedenie je stále pokojné, hoci Bosniak si doteraz nenašiel nový klub. Už od začiatku je zrejmé, že to potrvá. Sám stredopoliar však chce odísť.

Sport: Barcelona pracuje na návrate záložníka do Juventusu. K situácii záložníka sa vyjadril aj generálny riaditeľ Sassuola: "Pre Juventus bude jednoduchšie získať Pjanića, než Locatelliho." Tým chcel samozrejme zdôrazniť, že toho druhého hráča sa len tak ľahko nevzdá.

AS: Pre Juventus je prioritou Locatelli a v prípade Pjanića sa neponáhľa. Návrat Pjanića do Juventusu je označovaný ako vysoko nepravdepodobný, ale denník Tuttosport ho nevylučuje úplne. Juve bude zvažovať túto operáciu v prípade, ak Pjanić príde zadarmo a výrazne zníži svoj plat.

Cristian Romero

Mundo Deportivo: Stopér má profil, ktorý Barcelona hľadá, no mohol by prísť jedine na hosťovanie, pretože klub nemá financie na takéto investície. Barcelona priznala, že sa jej tento hráč pozdáva, ale nie je prioritou, pretože prvý tím doteraz neopustil žiadny obranca. Romero je pravák, ale Atalanta sa ho nehodlá zbaviť, hoci v Taliansku sa hovorilo o záujme zo strany Tottenhamu. Cena hráča? Minimálne 60 miliónov eur.

Antoine Griezmann

Sport: Francúz je spokojný, uvoľnený a pokojne trénuje. Pritom ešte nedávno sa hovorilo o jeho odchode z klubu, ale výmena za Saúla sa neuskutočnila, pretože Atlético nechcelo Barcelone nič doplatiť. Griezmann mal ponuky aj z Premier League či PSG, ale zvážil by jedine návrat do Atlética. V súčasnosti si nikto z Barcelony netrúfa povedať, či Griezmann Camp Nou opustí, ale on sám by chcel zostať. Uvedomuje si však, že po príchode Depaya a Agüera bude boj o miesto v základnej zostave mimoriadne náročný.

Martín Braithwaite

Sport: Útočník má blízko k prestupu do West Hamu a Barcelona na jeho predaji zarobí 15 miliónov eur. Dohoda medzi klubmi je prakticky uzatvorená a Angličania rokujú s hráčom už len o výške platu. Braithwaite však s doterajším návrhom nie je spokojný. Jeho agent nie tak dávno ubezpečil, že hráč zostane v Barcelone, ale mohlo sa jednať len o účelové vyhlásenie v kontexte diania na prestupovom trhu.

zdroj: mundodeportivo.es sport.es twitter
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2021-07-30 14:55:21
Škoda, že jinde není takovej ten koeficient domácího hráče. Každý angličan jde za 25 mil a víc, protože je započítáný. Braithwaite být takový, tak jde za 30 mil, takto jsme rádi za 15 a mezitím v PL si kupujou kdekoho za vyšší částky, i když ne tak kvalitní.
2021-07-30 14:57:31
Nechápu, kde se berou ty spekulace kolem Romera. I kdyby odešel Umtiti s Legletem, tak podle mě by nebyl potřeba. Možná až odejde jednou Piqué a ukáže se třeba, že Mingueza nemá na áčka Barcy (Arauchovi s Garciou věřím), tak pak klidě koupit stopera. Jinak Minuguezovi držím palce. S tím Griezmanne? A Barcu musí zajímat, jaký Griezmann preferuje klub? Když se Barca rozhodně ho prodat třeba do City, tak on na to nemůže říct ani popel ne? By mě zajímalo, jak to má teď Griezmann v hlavě uspořádané. Třeba díky tomu, že bude v týmu Depay s Aguerem a on by nastupoval ve třiceti z lávky s tím svým platem by mu ani nevadilo. Dneska je to docela trend brát ve fotbale pěkný - nádherný prachy i přes to, že hráč pravidelně ani nehraje.