Budúcnosť Samuela Umtitiho je stále neistá. Barcelona ho chce predať, ale Mundo Deportivo informuje, že klub je spokojný s prístupom obrancu a oceňuje jeho úsilie. Znamená to, že Francúz nakoniec zostane na Camp Nou?

Ani hráč, ani Barcelona sa k aktuálnej situácii vôbec nevyjadrujú. Umtiti dostal od klubu na začiatku prestupového obdobia povolenie odísť zadarmo, ale obranca túto možnosť nevyužil. Zmluvu má platnú do roku 2023 a chce ju naplniť. V priebehu dovolenky stopér tvrdo pracoval na svojej kondícii, čím sa prezentoval aj na sociálnych sieťach. Aj počas tréningov či zápasov s Gymnàstic a Gironou sa snažil ukázať, že je schopný opäť dosiahnuť formu, ktorou sa prezentoval na začiatku pôsobenia v katalánskom klube.

Umtitiho dojmy po prvých prípravných zápasoch boli veľmi dobré. V zápasoch bol rýchly, agilný, istý v obrane a pozorný, keď bolo potrebné pomôcť spoluhráčom. Určite mu to pomohlo zvýšiť sebavedomie, pretože nakoniec cítil, že je pre mužstvo užitočný. Aj napriek tomu sa však po celý čas nachádza na zozname hráčov na predaj, pretože jeho plat je veľmi vysoký a Barcelona musí uťahovať opasky.

Pred nejakým časom sa hovorilo o jeho odchode do Ligue 1. Barcelona je však postupom času čoraz viac spokojná s jeho prístupom a oceňuje jeho úsilie, hoci to automaticky neznamená, že zostane na Camp Nou aj v budúcej sezóne. Dobru správou je v každom prípade stav jeho kolena, ktorý je veľmi dobrý, čo potvrdilo aj vyšetrenie u uznávaného špecialistu.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2021-07-31 10:39:53
Ja mu už ale neverím,zase by sa zranil počas sezóny už to nebude ako kedysi big Sam
2021-07-31 11:14:09
Ale mali by mu dať vedieť, že len to nestačí. Ak chce zostať, tak bez razantného zníženia platu to nepôjde. Hlavne nech sa predá Lenglet, ten je aspoň predajný za nejakých 20-25 M ?