Emerson bol včera predstavený ako hráč FC Barcelona a už trénuje v Ciutat Esportiva. Čoskoro však bude trénovať aj pod dohľadom Ronalda Koemana. Médiá v súčasnosti špekulujú, akú úlohu bude mať Brazílčan v tíme Blaugranas a čo môže do neho vniesť. Emerson bude pravdepodobne súperiť o miesto v zostave so Sergiñom Destom.

Brazílčan to v Barcelone nebude mať od začiatku jednoduché, pretože fanúšikovia si automaticky spomenú na Daniho Alvesa, azda najlepšieho pravého beka Barcelony v jej klubovej histórii. Emerson má pred sebou veľmi dlhú cestu, aby dosiahol aspoň zlomok z toho, čo Dani, pričom na začiatok si musí vybojovať miesto v základnej zostave. V súčasnosti je jeho hlavným konkurentom 20-ročný Američan, ktorý je síce mladší, ale v Barcelone odohral už celú jednu sezónu. Toto súperenie však môže mať dobrý vplyv na oboch hráčov. Dest pôsobí technicky vyspelejším dojmom, zatiaľ čo Emerson je fyzicky zdatnejší. Koeman ich môže využívať v rôznych situáciách v závislosti od plánu na zápas a taktiky mužstva.

Medzi výhody Emersona patrí schopnosť zahrať na rôznych postoch. To však dokáže aj Dest, ktorý hrával na ľavej strane obrany a môže zaskakovať za Jordiho Albu, pretože Barcelona predala Juniora Firpa a iný ľavý bek sa v kádri Blaugranas nenachádza. Sergi Roberto by na druhej strane mohol hrávať v strede poľa, kde podľa Ronalda Koemana sú isté medzery. Emerson aj Dest sú mladými hráčmi, čo znamená, že sa môžu naďalej rozvíjať a zabezpečiť pravý kraj obrany na roky. Najmä ak Brazílčan pôsobí dojmom hráča, ktorý sa snaží poučiť zo svojich chýb.

Emerson hneď od začiatku svojho pobytu v Barcelone ukázal silnú osobnosť a ochotu pracovať. Tieto vlastnosti sa mu hodia nielen v boji o miesto v základe, ale aj vtedy, keď si ho už vybojuje. V systéme, ktorý Barcelona hráva, je mužstvo často bez pravého krídelníka, čo sťažuje úlohu krajnému obrancovi na tejto strane ihriska. Pravý bek Barcelony musí byť fyzicky mimoriadne zdatný, vytrvalý a schopný dobrej práce počas celého zápasu.

Emerson tieto vlastnosti nepochybne má a k tomu má sklon k ofenzívnej hre. Brazílčan však musí zlepšiť presnosť pri hre s loptou a pozičnú hru. Zároveň sa musí vyvarovať unáhlenému rozhodovaniu. Emerson však napriek tomu vo farbách Betisu ukázal, akým vie byť výborným hráčom. Od ligovej sezóny 2019/2020 zaznamenal Emerson 4 góly a 10 asistencií - lepší bol už len Jordi Alba, ktorý strelil o 1 gól viac.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
AndreasGerardi Premium
2021-08-03 18:04:58
Nema Sergino len 20 rokov ?
2021-08-03 18:09:32
Snad tam Koeman nebude cpat Roberta..