Na začiatku leta bol Samuel Umtiti názoru, že sa chce pokúsiť presvedčiť Ronalda Koemana o svojich kvalitách, aby trénerovi skomplikoval konečné rozhodnutie. Katalánsky denník Sport v každom prípade informuje, že Francúz nebol schopný nakloniť si trénerský štáb na svoju stranu a tak bude musieť klub opustiť.

Barcelona rešpektovala túžbu Umtitiho odštartovať predsezónnu prípravu s prvým tímom a v priebehu nej podával solídne výkony a pracoval na rozptýlení pochybností o jeho zdravotnom stave. Mundo Deportivo uviedol, že dobrý stav hráčovho kolena potvrdil aj Dr. Ramon Cugat. Francúz okrem toho nastúpil od prvej minúty v prvých dvoch prípravných zápasoch - proti Gymnàstic a proti Girone. V oboch zahral dobre. Sport informuje, že stopér je v lepšej forme ako v uplynulej sezóne, ale to všetko nemalo na konečné rozhodnutie Koemana vplyv. Trénerský štáb nezmenil svoje predchádzajúce stanovisko a s hráčom do budúcej sezóny nepočíta, čo bolo zrejmé aj v priateľskom zápase proti Stuttgartu, v ktorom sa obranca na trávniku už neobjavil.

Sport tvrdí, že Barcelona má hráčovi v najbližších hodinách potvrdiť, že musí odísť. Barcelona očakáva, že Umtiti bude otvorenejší k odchodu z Camp Nou, nakoľko teraz už dostal šancu ukázať svoje kvality, no nepresvedčil. K odchodu do lepšieho klubu mu môže pomôcť aj jeho dobrý zdravotný stav. Sport potvrdil, že Umtiti má na stole niekoľko zaujímavých ponúk z Francúzska, no tie nie úplne spĺňajú požiadavky hráča, ktoré sú však veľmi vysoké, možno až nerealistické. V každom prípade novinári tvrdia, že Umtiti je už otvorený odchodu z Camp Nou.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-08-04 07:55:29
Tých problémových "odchodov" bude určite viac ...
2021-08-04 12:54:10
Ja ako fanusik som vzdy istejsi ked je v obrane Umtiti ako Lenglet,ja by som poslal Lengleta ale asi sa viac usetri odchodom Umtitiho...