FC Barcelona ukončila predsezónnu prípravu štvrtým priateľským zápasom, no proti Salzburgu tentokrát ťahala za kratší koniec a prehrala 2:1.

Ronald Koeman na tento prípravný zápas pripravil zmeny, keď sa rozhodol vyskúšať rozostavenie 3-5-2 namiesto doteraz využívaného 4-3-3. Táto zmena sa napokon ukázala ako neúspešná, pretože mužstvo prehralo.

Katalánci si v každom prípade zahrali na vypredanom štadióne, keď zápas sledovalo 30 000 fanúšikov. Lepším mužstvom v tejto konfrontácii bol Salzburg, ktorý mal hneď v úvode niekoľko šancí, ale nepodarilo sa mu dostať loptu za Netov chrbát. Až Luka Sučič ukázal, ako sa má strieľať na bránku súpera. Jeho strela spoza šestnástky zo 43. minúty mala parametre gólu mesiaca a brazílsky brankár nemal najmenší nárok. Barcelona na druhej strane okrem striel Depaya a Griezmanna toho veľa neukázala a pre domácich nebola zvlášť nebezpečná.

Salzburg počas prestávky vymenil takmer celú jedenástku, ale mužstvu sa naďalej darilo držať Kataláncov na dištanc a hru pod kontrolou. Koeman sa potom odhodlal urobiť niekoľko zmien a siahol po náhradníkoch, čo nakoniec viedlo k vyrovnaniu, keď Martín Braithwaite strelil gól v 83. minúte. Vyrovnaný stav v každom prípade netrval dlho, nakoľko Salzburg sa zásluhou Aaronsona v 90. minúte opäť ujal vedenia a tento stav sa už nezmenil. Barcelona tak počas predsezóny utrpela prvú prehru.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2021-08-05 07:42:18
Zápas jsem neměl možnost viděl, ale co jsem tady slyšel v komentářích, tak to byl takový ten důrazný běhavý soupeř, který nám nesedí. Můžeme být rádi, že se stalo v předsezeoně a Ronaldovi to nastavilo zrcadlo, kde nás tlačí bota - snad na to zareaguje :) a sezona bude úspěšná.
2021-08-05 10:59:19
Ja by som to celé na Busa moc nehádzal. Hrozný sme boli ako v predu tak aj v zadu. A v strede žiadna genialita. Hrali sme celkovo staticky a k tomu ako vždy nepresné prihrávky.