FC Barcelona včera oficiálne oznámila, že nepredlží zmluvu s Lionelom Messim. Dôvodom je finančná situácia v klube, ktorá jednoducho neumožňuje uzavrieť s Messim zmluvu tak, aby pritom neboli porušené regulácie La Ligy.

Nech je už dôvod akýkoľvek, katalánsky klub oficiálne oznámil, že Messi na Camp Nou nebude pokračovať. Otázkou teda je, kde bude hrávať v budúcej sezóne. Aké má najlepší hráč sveta možnosti?

Futbal je skutočne bláznivý biznis, ktorým brutálnym spôsobom zamávala pandémia koronavírusu a kluby skutočne bojujú o prežitie. Preto bude zaujímavé sledovať reakciu klubov na fakt, že Lionel Messi je dostupný na prestupovom trhu a k tomu zadarmo. Pritom ani z pohľadu platu to nebude úplná katastrofa, nakoľko Argentíncovi záleží predovšetkým na výhre v Lige Majstrov či na trofejach, teda na konkurencieschopnom projekte a nie na financiách, teda výške platu. Je teda zrejmé, že jeho kroky sa poberú smerom do niektorého z elitných klubov, aby šancu na zisk trofejí mal.

Paris Saint-Germain ako favorit

Parížsky klub sa zúfalo snaží získať titul v Lige Majstrov a s Messim v kádri sa jeho šance určite zvýšia. Messi bol pritom dlhé roky nedosiahnuteľným prestupovým cieľom pre mnohé kluby, no Nasser Al-Khelaifi má teraz jedinečnú šancu splniť si svoj dlhodobý sen. Le Parisien síce informoval, že prioritou klubu je predĺžiť zmluvu s Kylianom Mbappém, no situácia sa teraz dramaticky obrátila. Na stole sa môže objaviť možnosť predaja francúzskeho útočníka do Realu Madrid, aby Messi mohol prestúpiť do Parku Princov, kde na neho čaká Neymar, jeden z jeho najlepších kamarátov.

Manchester City a Pep Guardiola

Hneď na úvod je tu jeden obrovský problém - The Citizens kúpili Jacka Grealisha z Aston Villy za 118 miliónov eur a tak nemajú priestor na to, aby si mohli dovoliť podpísať aj Messiho. Vedenie klubu v každom prípade určite preanalyzuje situáciu. Ak sa mu podarí predať Barnarda Silvu a Riyada Mahreza, priestor pre Argentínca sa možno nájde.

Prestup do City môže byť pre Messiho zaujímavý aj z pohľadu Pepa Guardiolu, ktorý je trénerom tímu. Obaja kraľovali svetu pred približne desiatimi rokmi v drese Blaugranas a poznajú sa veľmi dobre. Guardiola pritom nikdy nevyhral Ligu Majstrov bez Messiho. Pre Argentínca môže byť problémom jedine to, že je už starší a anglická liga je fyzicky mimoriadne namáhavá.

Juventus

V reálnom živote sa len zriedkavo stretneme zo situáciou ako z filmu. Možno sa to však v prípade Lionela Messiho a Cristiana Ronalda podarí a obaja si spolu zahrajú v jednom tíme na klubovej úrovni. Na druhej strane je finančná situácia v klube taktiež nezávidenia hodná, ale v súčasnosti sa nedá nič vylúčiť. Ronaldo a Messi boli odvekými rivalmi, no teraz existuje šanca - hoci malá - že spoločne spoja sily v boji o významné trofeje, teda Ligu Majstrov či taliansky ligový titul.

V každom prípade, nech sa už Messi vydá kamkoľvek, zostáva mu zaželať len to najlepšie. V radoch culés však navždy zostane trpká príchuť kvôli spôsobu, akým z Barcelony nakoniec odišiel.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

18 komentáre
2021-08-06 09:37:24
Uvidíme ...
2021-08-06 09:39:32
Uprimne rad by som ho videl v juventuse s ronaldom :DD futbal uz aj tak nie je co byval tak aspon mnozstvu futbalovych fanusikov by sa splnil sen nech hraju spolu :D