O odchode Lea Messiho z Barcelony vedel ako prvý Sergio Busquets, ktorý o tom informoval celú šatňu. Hráči Blaugranas priznávajú, že správa ich šokovala a sú sklamaní z prístupu Joana Laportu. Prekvapením bolo aj to, že Sergio Ramos ponúkol Messimu ubytovanie v jeho dome.

Minulý týždeň bolo v skupine prvého tímu FC Barcelona na Whatsappe ticho. Nedialo sa nič neobvyklé. Všetci čakali na príchod posledných hráčov z dovolenky. Hlavnou otázkou však bolo to, kedy Lionel Messi podpíše predĺženie zmluvy. "Boli sme pokojní, všetci sme si mysleli, že zostane," uviedol jeden z hráčov Barcelony. Prvým, kto sa dozvedel o odchode Argentínca, bol Sergio Busquets, jeden z najlepších kamarátov Argentínca v kádri. Defenzívny záložník navštívil Messiho v jeho dome v piatok popoludní a práve on bol zodpovedný za to, že informáciu posunie ďalej v šatni. "Bol to šok. Cítili sme sa hrozne," prezradil rovnaký zdroj.

Prezident FC Barcelona Joan Laporta prišiel na návštevu do Ciutat Esportiva. Jeho cieľom nebolo len vysvetliť odchod Lea Messiho, ale aj ťažkú finančnú situáciu klubu. Zároveň chcel hráčov o niečo požiadať: "Porozprávajte sa s agentmi. Piqué išiel príkladom, znížil si mzdu. Teraz je rad na vás," povedal a pozrel sa na Busquetsa, Albu a Sergiho Roberta. V tom momente si hráči uvedomili, že niet cesty späť: Leo Messi opúšťa Camp Nou. "Je to pre nás tvrdá rana," priznávajú zdroje z šatne.

Všetci (okrem zraneného Kuna Agüera) boli prítomní na Messiho rozlúčkovej tlačovej konferencii na Camp Nou. Gerard Piqué plakal, veď s Messim hrával od kategórie cadete A. Prekvapením bola reakcia Ter Stegena, ktorý mal s Messim nejeden spor: "Aj keď sme niekedy nemali rovnaký názor, vždy sme išli rovnakým smerom a každý z nás vyrástol na osobu, ktorá bola viac než len 'vyhrať či prehrať'," napísal nemecký brankár na Instagrame. "Atmosféra v šatni pred zápasom Gamper Cupu bola veľmi smutná. Je to však normálne. Odišiel Leo," komentoval jeden z pracovníkov Barcelony. Nepokoj v Barcelone je v kontraste s radosťou, ktorá teraz panuje v Paris Saint-Germain.

Tento článok je exkluzívny obsah ForcaBarca

Diskusia

15 komentáre
2021-08-12 10:17:54
Messi Veľká vďaka a nech sa ti darí na novom pôsobisku aj tvojej rodinke a ešte raz VĎAKA
2021-08-12 10:23:46
Vamos,EL NUEVO BARCA !!!