FC Barcelona nezvládla prvý ostrý test sezóny a v zápase na San Mamés len remizovala s Athletic Club 1:1. Treba na rovinu uviesť, že s veľkým šťastím. Čo nám tento zápas ukázal?

Najlepšie: Cenný bod na ťažkom teréne

Zápas sa od samotného začiatku nevyvíjal podľa predstáv Ronalda Koemana. Domáci získali značnú prevahu a pravidelne si vytvárali príležitosti. Po góle Martíneza všetko poukazovalo na to, že otočiť tento zápas bude nesmierne náročné až nemožné. Ronald Araujo našťastie zavelil do útoku a Memphis Depay opäť raz ukázal, že môže byť jedným z ťahúňov Kataláncov v tejto sezóne. Holanďan ráznou strelou prekonal brankára domáceho tímu a pre mužstvo zabezpečil veľmi cenný bod, pretože na San Mamés majú problém bodovať aj tie najlepšie mužstvá.

Najhoršie: Kondičné fiasko

V prvom zápase sezóny proti Realu Sociedad vyzeralo mužstvo z tohto pohľadu veľmi dobre. Zdalo sa, že hráči sú kondične pripravení. Athletic v každom prípade ukázal, že fyzický futbal môže byť zbraňou na hráčov Ronalda Koemana. Domáci hrali veľmi tvrdo a využili všetky slabé stránky hostí. Alba, Dest či Éric García mali obrovské problémy presadiť sa v individuálnych súbojoch. Sklamal najmä mladý stopér, ktorý si nedokázal poradiť s Williamsom a nakoniec bol aj vylúčený. Veľké problémy s rozohrávkou mal aj Neto. V tejto fáze sezóny je ťažké vyvodiť zmysluplné závery, ale faktom zostáva, že Barcelona musí nájsť spôsob ako hrať aj proti takýmto súperom. V La Lige to nebude časté, no v zápasoch Ligy Majstrov či v súperení s najlepšími klubmi La Ligy to nebude jednoduché.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2021-08-22 06:47:07
Najlepšie - konečne fans pochopili, ako je tím na tom, veľké oči po výhre nad jalovym výkonom sociedadu (niektorí už finále LM,domáci titul, spamatajte sa), bude trvať sezónu dve, kým budeme konkurovať lepším európskym klubom...klasika ako minula sezóna domáce výkony ako tak, vonku extrémne trápenie a strata bodov
Najhoršie - hodnotiť výkony zmysel nemá (griezmann štandardný výkon, braitwajt nebude každým zápasom kráľ zápasu,..), čiže najhoršie je strata stoperskej dvojice na ďalší zápas a neschopnosť Koemana reagovať na trápenie hráčov na ihrisku
2021-08-22 07:02:47
Teraz poznať ako chýba Leo.Stávame sa priemeným mužstvom. Budeme mať problém sa dostať medzi prvu štvorku La lige