Tréner FC Barcelona Ronald Koeman chce, aby mal Yusufa Demira k dispozícii počas sezóny, zatiaľ čo sa Ansu Fati a Ousmane Dembélé budú zotavovať zo svojho zranenia. Holanďan veľmi verí v ďalší rozvoj mladého Rakúšana.

Yusuf Demir prestúpil do Barcelony len počas tohto leta. Barcelona získala Rakúšana z Rapidu Viedeň na ročné hosťovanie za 500 000 eur s tým, že po sezóne ho môže odkúpiť za 10 miliónov eur. Vzhľadom na jeho vek by mal hrávať v rezerve pod vedením Sergiho Barjuana. 18-ročný útočník však počas predsezónnej prípravy urobil na Ronalda Koemana taký dojem, že klub musí teraz svoj plán premyslieť.

Rakúšan bol povolaný na prvé 2 ligové zápasy a hoci nenastúpil proti Realu Sociedad, Koeman mu doprial debut v zápase proti Athletic Club na San Mamés v momente, keď mužstvo prehrávalo 0:1. Holanďan hráčovi veľmi verí a to aj napriek jeho mladému veku a chýbajúcim skúsenostiam s futbalom na najvyššej úrovni. Z Demira vyžaruje sebavedomie a hráva odvážne. Koeman dospel k záveru, že Demir bude v tíme plniť dôležitú úlohu pokiaľ sa nevrátia zo zranení iní útočníci. Demir tak musí byť neustále k dispozícii, čo potvrdil aj úvod sezóny. Rakúšan zostáva v dynamike prvého tímu spolu s Gavim, Alejandrom Baldem, Arnau Tenasom a Nico Gonzálezom.

Klub chce, aby sa Demir stal jedným z kľúčových hráčov rezervy, ale pokiaľ sa nevrátia ofenzívni hráči prvého tímu, bude ho mať Koeman k dispozícii v Áčku. Dembélé a Fati sú naďalej zranení a pokiaľ sa nezotavia, tréner prvého tímu potrebuje mať v mužstve hráčov s profilom ako má Demir. Odvážny útočník, ktorý vie prechádzať cez línie a nebojí sa súbojov s obrancami súpera.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2021-08-23 18:09:45
To je náš Jožko Demir ♥️♥️♥️
2021-08-23 18:49:34
Tak Joža Demira už máme a vraj budeme mat aj jeho bratránka z druhého kolena Imricha Demira. De Jong, Demir,Demir, Depay, Dest, každému dáme kusov šest