Ronald Araujo podal v prípravných zápasoch dobrý výkon, ale v prvých dvoch oficiálnych zápasoch sezóny sme ho na ihrisku nevideli. Ronald Koeman dal prednosť Éricovi Garcíovi len po sotva pár tréningoch s tímom. Uruguajčan si v každom prípade plánuje vybojovať miesto v základnej zostave a predlžiť zmluvu s klubom, no nechápe, prečo sa dostal do tejto situácie.

Sezóna neodštartovala podľa predstáv Ronalda Arauja. Uruguajčan začal prvé dva zápasy sezóny na lavičke. Dnes v stretnutí proti Getafe sa podľa všetkého predstaví v základe a to z dôvodu absencie Érica Garcíu a zranenia Gerarda Piquého. Táto sezóna bude pre Arauja kľúčová. Nielen preto, že očakáva prvý prírastok do rodiny, ale aj z dôvodu boja o miesto v základnej zostave Ronalda Koemana. Okrem toho chce predĺžiť zmluvu s klubom. V opačnom prípade sa môže stať, že si bude musieť pohľadať nový klub.

Ronald Araujo v uplynulej sezóne žiaril a vybojoval si miesto v základnej jedenástke Blaugranas. Preto neočakával, že po odohraní troch dobrých priateľských zápasov sa po štarte sezóny ocitne na lavičke. Prekvapenie Uruguajčana je o to väčšie, pretože zo zostavy ho vytlačil Éric García, ktorý s tímom absolvoval len 4 tréningy. Bývalý hráč Manchestru City vytvoril stopérsku dvojicu s Gerardom Piquém. V zápase proti Athletic na San Mamés však podal zlý výkon. Na jeho obranu je v každom prípade potrebné uviesť, že García sa chvíľu pred zápasom dozvedel o smrti svojho dedka.

Araujo sa na San Mamés objavil po pol hodine hry, keď nahradil zraneného Piquého. 22-ročný obranca aj veľmi efektne skóroval, ale gól bol napokon anulovaný. Okrem toho predviedol skvelý zákrok, keď vykopával loptu z bránkovej čiary. Uruguajčan sa predstavil v lepšom svetle ako García, ktorého neustále trápil Iñaki Williams.

Araujo podal na San Mamés tak dobrý výkon, že sa hlási do základu na dnešné stretnutie proti Getafe. Jeho stopérskou dvojičkou bude zrejme Clement Lenglet. Uruguajčan v každom prípade očakával miesto v základnej jedenástke už o 2 týždne skôr. Len ťažko chápe, prečo Koeman uprednostnil Érica Garcíu. Cieľom Uruguajčana je vybojovať si miesto v základe a predĺžiť zmluvu s klubom. Barcelona si však je vedomá toho, že táto záležitosť sa môže naťahovať. Podmienky v zmluve je totiž potrebné prispôsobiť ére po pandémii koronavírusu. Všetko v každom prípade poukazuje na to, že rokovania budú prebiehať úplne inak ako v prípade Ilaixa Moribu. Pre Uruguajčana je dožitejší futbal ako peniaze.

zdroj: marca.com
foto: Shutterstock

Diskusia

4 komentáre
2021-08-29 09:20:31
Toto nechápem ani ja. Araujo hral vždy spoľahlivo má nasliapnuté na Top obrancu a Koeman uprednostňuje Garciu co v City za dva roky odohral "15" zápasov
2021-08-29 09:35:33
Určite Araujo v obrane ako 1 možnosť tam neni o čom keď je zdravý, zaslúži si základ a predĺžiť kontrakt