V dnešnom zápase bude chýbať Gerard Piqué, Éric García a Pedri. Ronald Koeman je z tohto dôvodu nútený dať príležitosť iným hráčom. V základnej zostave sa podľa všetkého objavia Sergi Roberto, Ronald Araujo a Clement Lenglet.

Tréner FC Barcelona Ronald Koeman musí v dnešnom zápase proti Getafe do istej miery experimentovať. Éric García je suspendovaný kvôli červenej karte, Gerard Piqué je zranený a Pedri oddychuje na zaslúženej dovolenke. Tieto tri voľné miesta v základnej zostave musí niekto zaujať. Kandidátov je veľa: Sergi Roberto, Philippe Coutinho, Riqui Puig, Gavi, Ronald Araujo, Clement Lenglet, Samuel Umtiti a Oscar Mingueza. Najväčšie šance majú Araujo a Roberto, ktorí zasiahli do dvoch prvých zápasov sezóny.

S veľmi dôležitou úlohou v tíme môže po návrate zo zranenia počítať aj Philippe Coutinho. Jeho odchod z Camp Nou je už dávno vylúčený, takže Koeman ho môže postupne využívať v ostrých zápasoch. Riqui Puig a Gavi predstavujú zostávajúce dve možnosti. Puigovi však takmer nikdy neveril. Odchovanec La Masie sa drží v kádri Blaugranas predovšetkým preto, lebo to sám chce, aj keď takmer vôbec nehráva. Má aj podporu vedenia klubu, ale Koemana to doteraz nepresvedčilo. Pokiaľ ide o Gaviho, v jeho neprospech hovorí jeho mladý vek. Je málo pravdepodobné, že Koeman vsadí práve na 17-ročného záložníka, aby sa v zápase proti Getafe predstavil v základe. Nemôžeme však vylúčiť to, že v zápase debutuje ako náhradník.

Aj v defenzívnej línii sa objavili diery, ktoré Koeman musí zaplátať. Zranenie Piquého a červená karta Érica Garcíu zapríčinili, že tréner Barcelony musí proti Getafe vymeniť stopérsku dvojicu. Zdá sa, že od prvej minúty si zahrá Ronald Araujo. Jeho partnerom bude podľa všetkého Clement Lenglet, ktorý v každom prípade v poslednom čase neprezentuje práve najlepšiu formu. V klube nakoniec zostane aj Samuel Umtiti, ale existuje len malá pravdepodobnosť, že ho Koeman pošle do základu práve dnes. Posledným kandidátom do hry je Oscar Mingueza. Ten sa zotavil zo zranenia, ktoré utrpel na Olympiáde v Tokiu. Dnes je povolaný, ale na základnú jedenástku to ešte nebude.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.