Katalánsky denník Sport sa zamýšľa nad tým ako tréner FC Barcelona zapláta dieru po odchode Antoine Griezmanna. Noviny tvrdia, že Ronald Koeman môže spočiatku využívať služby Demira či Braithwaitea.

Ronald Koeman prišiel počas letného prestupového na poslednú chvíľu obdobia o dôležitého hráča základnej zostavy. Antoine Griezmann sa totiž vrátil do Atlética Madrid. Francúzsky útočník mal tri týždne na to, aby dokázal, že je schopný nahradiť Lionela Messiho v úlohe lídra tímu, no zdá sa, že opraty po Argentíncovi prevezme Memhpis Depay.

Tréner Barcelony tak musí vymyslieť iný plán - kto nahradí Griezmanna? Najschodnejšou možnosťou je Ousmane Dembélé, ale krídelník je zranený a mimo trávnik bude minimálne do konca októbra. Podobne mimo hru je aj Ansu Fati, hoci mladík má už veľmi blízko k návratu do zápasového kolotoča. Potom by útok Barcelony mohol hrávať v zložení Memphis, Braithwaite a Fati. Existuje možnosť, že na pravej strane by Koeman mohol využiť práve dánskeho útočníka.

Inou možnosťou je Demir, ktorý už debutoval v oficiálnom zápase ako hráč prvého tímu. Na druhej strane v súčasnosti nie je jasné, čo sa stane po návrate Philippeho Coutinha. Brazílčan už trénuje a zároveň je niekoľko týždňov pripravený nastúpiť, ale zatiaľ neodohral ani minútu, aj keď proti Getafe sa dostal aspoň na lavičku.

Koeman prednedávnom uviedol, že Fati s určitosťou nebude pripravený na to, aby zasiahol do zápasu proti FC Sevilla. Nová posila Luuk de Jong prestúpila na Camp Nou len nedávno. Je však reálnou možnosťou, nakoľko Koeman s ním spolupracoval v reprezentácii Holandska.

Inou možnosťou sa javí zmena rozostavenia na 4-4-2 - takto hrala Barcelona v koncovke konfrontácie proti Getafe. Stredovú formáciu v tom čase vytvorili Gavi a Nico, ktorí hrali po boku Busquetsa a Frenkieho de Jonga.

zdroj: sport.es
foto: Shutterstock

Diskusia

8 komentáre
2021-09-04 09:51:33
Jednoduchá odpoveď. Nasledovať ho!!
2021-09-04 10:01:56
Je úplne jedno aké budeme mať rozostavenie keď pri bránení nebude pressovať a pri útočení budeme statický, pomalý, ležérny.