Barcelona už dlhodobo sleduje hráčov, ktorí by v budúcnosti mohli predstavovať alternatívu k Jordimu Albovi na ľavej strane obrany. Ako uvádza katalánsky denník Mundo Deportivo, Barcelona sleduje najmä situáciu Josého Luisa Gayu, ktorý oblieka dres Valencie.

Podľa týchto informácií mala Barcelona v prípade 26-ročného obrancu podniknúť počas leta určité kroky. Gaya má zmluvu s Valenciou platnú ešte dva roky, takže Los Che musia už teraz vyvinúť snahu predĺžiť túto spoluprácu. Ak sa to klubu nepodarí v priebehu tejto sezóny, počas nasledujúceho prestupového leta sa môže ocitnúť pod tlakom, pretože záujemcov o jeho služby je viac ako dosť. V tomto kontexte sa spomína aj Barcelona, ktorá by chcela posilniť post ľavého obrancu v kádri prvého tímu.

Ronald Koeman má v súčasnosti k dispozícii len Jordiho Albu, ktorý v marci oslávi 33 rokov. Barcelona tak musí zháňať nielen náhradníka za Albu, ale rovno aj jeho nástupcu. Zdá sa, že hlavným cieľom Barcelony v tomto smere je Gaya, ktorý je náhradníkom Albu v reprezentácii Španielska. Mundo Deportivo píše, že hráčovi sa záujem zo strany Barcelony pozdáva a súčasný riaditeľ Blaugranas pre futbal Mateu Alemany nepochybuje, že ľavý obranca Los Che môže byť úspešný aj na Camp Nou.

V každom prípade je málo pravdepodobné, že sa Barcelona pokúsi o transfer Gayu už v zime. Dôvodom je zlá finančná situácia v klube. V tejto sezóne budú Albovi kryť chrbát Sergiño Dest a Alejandro Balde.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: Shutterstock

Diskusia

4 komentáre
2021-09-08 09:36:38
Gaya je pecka! Už dva roky dozadu som ho chcel ako záskok pre Albu.

Teraz si myslím že to je práve on kto môže Albu nahradiť
2021-09-08 09:42:38
Barcelona sleduje Adeyemiho
Katalánská Barcelona se zajímá o talent z rakouského Salcburku Karima Adeyemiho. Devatenáctiletý útočník na sebe dosud upozornil především 17 góly a 16 asistencemi v 59 zápasech za první tým Rudých býků. Cena se odhaduje na 20 milionů eur. Smlouvu má Adeyemi do léta 2024. (transfermarketweb.com)